Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 16 februari 2012

Hamvraag

Na de vergadering van de mede-eigenaars kwam de nieuwe eigenaar naar me toe. Een gedistingeerd uitziende man, ik schatte hem begin de zestig, strak in het pak, achteruit gekamd grijzend haar. En die tanden! Een vol hagelwit gebit, eerder 48 dan 36 bijters. Daar was aan gewerkt.

Hij stelde me wat vragen over het gebouw maar gezien zijn fonkelende oogjes mij van kop tot teen opnamen, was het hem duidelijk meer om mij te doen. Al gauw gingen de vragen niet meer over het gebouw maar over mij: hoelang ik al in het gebouw woonde, wat voor job ik deed, en uiteindelijk of ik alleen woonde. Ik zette mij schrap, want hij kwam – ook letterlijk – iets te dichtbij. En toen kwam dé vraag: "Hoe komt het toch dat een aantrekkelijke vrouw als jij niet getrouwd is?"

Soms zou het toebrengen van slagen en verwondingen legaal moeten zijn (in gedachten zag ik het kunstgebit al door de lucht vliegen). Tot dat het geval is, kan je zo iemand enkel met woorden neersabelen maar bij zo'n frontale aanval laat mijn gebruikelijke gevatheid me in de steek. Ik bedacht de repliek "Waarom is een onbeschaamde eikel als jij getrouwd?" pas een uur later.

Zoveel vooroordeel in die rotvraag. Dat als je niet getrouwd bent, er iets mis met je is. Dat enkel aantrekkelijke sympathieke mensen getrouwd zijn. En welk antwoord je ook geeft, je kan nooit winnen. Zeg je dat je de ware nog niet bent tegengekomen, dan ben je vast te veeleisend. Zeg je dat je het een rotvraag vindt, dan ben je "moeilijk". Geen wonder dat je single bent!

En er is een ranking in het single zijn. Gescheiden met kinderen is bijna OK want vroeger hoorde je bij het clubje. Heb je een kind maar was je nooit getrouwd, iets minder maar toch nog steeds beter dan de oudere single vrouw zonder kinderen. Die heeft vast door de jaren heen rijen leuke mannen afgewezen. Ze had gekund, maar ze wou niet! Die moet wel hééél egoïstisch zijn…

Nooit rijen mannen voor mijn deur gehad, en al zeker geen leuke. Ook nooit een anti-huwelijk of anti-kind beslissing genomen. Gewoon mijn leven geleid, en de dingen gedaan omdat ik ze zo voelde en niet iets doen om het te doen en/of omdat zoveel anderen het deden. Het moest kloppen en ik wou het goed doen. Vaak verbaasd en ook gekwetst geweest hoe mijn burgerlijke staat me in de ogen van anderen minder mens leek te maken. Waardoor dat single zijn een groter probleem voor me werd dan het eigenlijk was want je wilt er ook zonder partner graag bijhoren.

Terwijl er eigenlijk niks is om je zorgen over te maken. Liefde kan je op elke leeftijd overkomen. Een single vriendin van me is ervan overtuigd dat zij en ik op 65 nog een "Miet Smetje"' kunnen doen. Al mag de liefde van mij best wat eerder komen…


geplaatst door Walking - 5994 keer gelezen

beoordeeld 2.58/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be