Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 9 februari 2012

Klik-aholics

Oef. Ik ben er op het nippertje aan ontsnapt. Ik had het helemaal niet zien aankomen. Er stond effectief wat in het profiel. Beter nog, de informatie wees op iemand die een beetje nadenkt, die op zoek is naar inhoud, niet enkel naar uiterlijk vertoon en fun. Het leek zowaar wel een meerwaardezoeker!

Toen verraadde hij zich: “... een gezellige babbel bij een kopje koffie, glas wijn of een lekkere pint. Dat is de beste manier om te zien of er een klik is of niet.”

Alarmbel ging af: klik-aholic gesignaleerd!

Er was een tijd dat ik mij zelfs niet eens bewust was van het bestaan van de klik-aholics. Ondertussen zit ik lang genoeg op datingsites om ervoor beducht te zijn. Een klik-aholic wil geen tijd verliezen, en zal het in zijn berichtje al snel hebben over het willen vermijden van “eindeloos over en weer chatten”.

Hij wil snel afspreken en tijdens de eerste afspraak moet het klikken. Anders wordt het nooit wat, daar is hij rotsvast van overtuigd.

Meestal hebben klik-aholics veel dates. Ze opereren immers volgens het principe van de grote getallen: hoe meer je afspreekt, hoe meer kans op de fameuze klik.

Tussen mij en de klik-aholic wordt het nooit wat. Als ik iemand niet ken, voel ik mij neutraal ten opzichte van hem. Ja, ik kan rationeel vaststellen dat ik een man fysiek niet onaardig vind, dat hij boeiende dingen te vertellen heeft en dat er genoeg te vertellen overblijft voor een tweede afspraak. Maar op een eerste date geen grote gevoelens noch instant klik bij mij. Ook niet bij de ander. Ik ontlok geen klik aan de aan de klik-aholic. Oh ja, ik ben vriendelijk, oprecht geïnteresseerd en attent. Maar tot een paringsdans zal je me niet verleiden. Wachten we daar niet beter mee tot we een beetje compatibel blijken te zijn?

Mijn laatste date was met een klik-aholic. Pre-date gingen onze mails ergens over en prees hij (terecht) de integriteit van mijn profiel. Tijdens onze date hadden we een fijn gesprek over allerlei onderwerpen en hij stelde zelfs een tweede date voor. Ik voelde geen vlinders in de buik maar vond hem boeiend genoeg voor een tweede ontmoeting.

Nog geen uur na de date mailde hij me dat er geen “klik” was. Ik was stomverbaasd over die nood om het contact al dadelijk te willen labelen. Ik had – zoals altijd – de afspraak totaal niet vanuit “klik”-perspectief bekeken. Hij deed in zijn mail zijn uiterste best mij ervan te overtuigen dat het niet aan mezelf lag, en opperde zelfs dat we “vrienden konden blijven”. Maar het klonk mij te erg als troostprijs en hij ging er teveel van uit dat ik wel als een blok voor hem was gevallen. Echt niet dus.

Ik heb de klik-aholic van mijn laatste bijna-date gezegd dat ik voor we afspreken liefst een tijdje mail. Da’s het beste middel om de klik-aholics er uit te halen, daar hebben ze het geduld niet voor.


geplaatst door Walking - 7039 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be