Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 21 februari 2012

Zet je maskers maar op...

Het is weer carnaval! Mannen hoeven niet gegeneerd, met een zenuwachtig lachje, het hoofd te buigen wanneer ze opgemerkt worden met nylonkousen, schoenen met een hakje en iets te rood gestifte lippen. Meisjes paraderen in een prinsesenjurk. De jongens luisteren alleen als je ze met hun heldennaam aanspreekt; niet Joris, maar Zorro!

Carnaval bestaat al sinds oudsher. Bij de Oude Romeinen werden tijdens de Saturnaliafeesten slaven vrijgelaten die een korte tijd hun bazen mochten treiteren. Zij deden dit liever anoniem en droegen daarom... juist, maskers.
Ook vandaag wordt tijdens het carnaval maar al te graag de draak gestoken met de moderne bazen; de politici.

Maar, toegegeven, we dragen allemaal wel eens een masker buiten het carnavalseizoen. Niet in de letterlijke betekenis van het woord, maar evengoed doen we ons soms anders voor dan we zijn. Soms beroepshalve, soms in onze eigen privé-sfeer. Ook op een contactsite zoals deze zullen er mensen zijn die zich anders voordoen. Die de waarheid een beetje verdraaien en mindere kantjes verstoppen om zich zo beter te kunnen verkopen.

Zonder een belerend toontje te willen aanslaan: het is o zo menselijk om dat te doen. We doen het meestal zelfs onbewust, maar we weten ook allemaal dat ooit dat masker afvalt en dat dan het ware gezicht te zien is.


geplaatst door StevenIm - 5667 keer gelezen

beoordeeld 4.43/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be