Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 17 maart 2012

Groene blaadjes

De klok staat stil als het onheil besluit om even halt te houden. Het tikt je op de schouders en kijkt dwars door je heen met zijn holle ogen. Dwars door jouw rood omlijnde, betraande ogen. Happen naar adem, ademloos staren. De klok tikt niet meer verder, de wijzers vastgeketend aan jouw uitgedoofde hart.

Het pad is bedekt met groene blaadjes en slingert langs wanhoopstranen doorheen het land. Groene blaadjes, pas ontloken, afgestoten door de boom des levens in de lente van hun bestaan. De herfst valt vroeg dit jaar.

Jonge kinderen in één klap weggevaagd, witte kistjes in de plaats, overgoten met zoute tranen. De onbeantwoordbare vragen meeslepend voor de rest van de dagen die men nog rest. Prettig weerzien in het vooruitzicht voor wie erin gelooft, maar dat belooft geen troost.

   It's better to have loved and lost, than to have never loved at all.
Alfred Lord Tennyson zei het ergens in de negentiende eeuw. Afscheid nemen is eigen aan het mens-zijn. Hoe lang we ook op deze aardbol mogen rondhossen, je kan het niet aanleren. Hoe koel je ook mag zijn.

Geschraagd op medelijden en collectief verdriet draagt eenieder een deeltje van de last. Een dag van nationale rouw met een minuut stilte voor iedereen die het horen wil. Maar de groene blaadjes blijven voor altijd groen.


geplaatst door StevenIm - 5974 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be