Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 8 maart 2012

Vrouwendag

Een dag voor de vrouwen aller lande. Voor de juffrouwen, de echtgenotes en de tantes, de dames van stand en de arme drommels. Voor de mokkels die aangegaapt worden en de manwijven die zweren bij een gemillimeterd kapsel. Hulde, vandaag is het jullie dag!

Het hoeft niet altijd politiek correct te zijn. Al zeker niet op een leuke donderdagavond - ik ruik het weekend al! - met de eerste schuchtere pogingen van mijn favoriete seizoen, de zomer en de herfst niet te na gesproken met de winter als mooie vierde, om indruk te maken op iedereen die niets meer voelt voor een late winterprik.

Een dag ter ere van de vrouw. Een cynische vrouw zou zich beledigd voelen omdat dé vrouw geen eigen dag nodig heeft. Zij is geëmancipeerd en hoopvol gestemd met de barsten in het glazen plafond. Als we niet uitkijken zijn het de mannen die een dag in de schijnwerpers zullen krijgen. Terwijl de vrouw vanop afstand, met haar hoofdje lichtjes schuin en een glimlach op de snoet, in haar handen klapt en ons nadien een aai over de bol geven.
   “Goed gedaan jongen.”

Een vrouwendag smaakt een beetje zuur, wat belerend, maar de kern van de zaak blijft hetzelfde: de vrouw verdient deze dag des te meer. Het is maar omdat een man niet goed is met complimentjes geven doorheen het jaar dat we maar meteen een dag inroepen als vrouwendag. Met deze dag zeggen wij “Dank u wel voor alles. Dank u voor de goede zorgen. Dank u om alles terug te vinden, zelfs op plaatsen waar we al gekeken hebben. Dank u om ons te dulden als we met een griepje in de zetel liggen en denken dat ons laatste uur geslagen is. Dank u om niet te lachen als we zeggen dat we goed gevoetbald hebben, maar in werkelijkheid maar bij een caféploeg spelen. Dank u om ons aan te moedigen, om ons bij te staan, om er gewoon te zijn. Dank u."

Oh ja, en dank u om deze hele kleffe woordenstroom volledig gelezen te hebben. Dat doet me plezier.


geplaatst door StevenIm - 5699 keer gelezen

beoordeeld 4.36/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be