Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 3 april 2012

Instapklaar

Ik kan mij moeilijk voorstellen op een datingsite te zitten als ik nog in een relatie zit met één of twee benen. Omdat ik dat zelf niet zou doen, verwacht ik eigenlijk dat anderen dat ook niet doen. Het is me daarom al wel eens overkomen dat ik tijdens een gezellige date verrast werd als bleek dat mijn date nog getrouwd was. Weg was de gezelligheid.

Eigenlijk vind ik het een beetje indiscreet om heel snel naar iemand zijn relatiestatus en -CV te vragen, we zijn in eerste instantie toch vreemden voor elkaar. Maar nu stel ik toch aan het begin van het contact expliciet de vraag of een man 100% vrij is. Dus niet alleen in zijn hoofd maar ook op papier. Daar kan men natuurlijk over liegen maar als ik daar later achter zou komen dan einde contact.

Er was een man met wie ik een chatcontact stopzette toen ik hoorde dat hij aan het scheiden was. Hij werd boos op mij want het was "toch maar een kwestie van een papiertje". Maar ik vertelde hem dat ik iemand wou ontmoeten voor wie zijn huwelijk meer dan zomaar een papiertje was. Prompt werd ik geblokkeerd, al belette hem dat niet om zelf nog regelmatig mijn profiel te bezoeken (tot ik die curieuzeneuze zelf blokkeerde).

Deze week was er nog één die op mijn vraag of hij 100% vrij was, een direct antwoord op de vraag probeerde te vermijden door te zeggen dat zijn vrouw een jaar geleden was verhuisd. Uiteindelijk kwam het er toch uit dat hij nog niet gescheiden was. Erger nog: de scheiding was zelfs nog niet ingezet. Eigenlijk waren hij en zijn vrouw aan het wachten om te scheiden tot ze een andere partner hadden.

Ik was eigenlijk geshockeerd omdat die man in zijn profiel aangaf op zoek te zijn naar een exclusieve relatie. Hoe kun je nu in hemelsnaam een exclusieve relatie hebben met iemand die nog getrouwd is? In mijn ogen is dat eerder een driehoeksverhouding.

Hoeveel mannen zijn echt instapklaar wat een relatie betreft? Hoeveel mannen durven het risico te nemen een tijdje echt alleen te zijn? Echt alleen, dus ook zonder toestanden met een vriendinnetje voor wat knuffels en intimiteit. Ik denk niet veel. Het vergt een pak moed om het ene verhaal af te sluiten zonder dat je weet of en wanneer er een volgend verhaal zal komen. Nochtans biedt zo'n periode net de kans om te leren alleen met jezelf te zijn en uit te maken wat je wilt en niet wilt, in plaats van je relatiekeuzes telkens weer te laten leiden door instantreacties op wat je hormonen je vertellen.

Ik kan een man die geen probleem heeft met zo'n grijze transitzone tussen zijn vorige en zijn toekomstige relatie moeilijk als een potentiële partner zien. Het komt zo zwak over en hoe kan je bij zo iemand de emotionele veiligheid vinden die ik persoonlijk fundamenteel vind voor een goede relatie?


geplaatst door Walking - 5993 keer gelezen

beoordeeld 2.71/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be