Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 5 april 2012

Uitgewoond

Het is een vreemd gevoel. Je weet dat er een andere fase aan gaat komen, zich opdringt zelfs.
En toch weet je niet goed hoe of waarom er aan te beginnen. De gewoonten omklemmen hun macht en houden je nog onder de duim. Van de lente leen je wat geluksgevoel, maar tegelijk kan je ongelukkig zijn omdat je de kilte nog niet uit je kleren hebt geschud. Nu beleef ik het positieve uiteinde daarvan, op het keerpunt naar iets wat veel beter zal zijn.

Maar ik ken ook uit de negatieve kant dat uitgewoond gevoel van een vreugdeloos geworden verbintenis die alleen maar haar verval toont, hopeloos en zonder wil tot nog wat aanwakkering. Als alles geprobeerd is en niets heeft geholpen. Als enkel existentieel ongelukkig zijn je lot werd, dat je enkel nog brutaal kan afgooien. Ik kende het toen er nog geen sprake was van internet en dating sites. Toen nieuwe singles zich nog in de vitrine zetten voor reacties ‘bureel blad’, met foto graag. Het aanbod was veel minder rijk en de reacties navenant. En toch leerde je ook mensen kennen waarmee het misschien iets kon worden.

Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er op dating sites van nu toch veel frustratie is om ofwel het oppervlakkige ofwel een te weinig aan serieuze reacties.
Maar ik meen dat het verkeerd zou zijn om vooral de mannen aan te wijzen voor hun hang naar een instapklare relatie terwijl ze zelf nog ademhalen in een niet afgelegde relatie, hoe slecht ze die ook mogen ervaren. Ja je hoort wel eens dat sommigen gewoon uit zijn op seks, een overigens bij iedereen zeker wel een normale behoefte.
Van een heel goede vriendin die hier niet lang geleden haar geliefde vond waarmee ze nu samenwoont, kreeg ik eens Jef Geeraerts’ boek “Muziek en Emotie”. Ik moet zeggen dat ik aan muziek zelf meer emotie beleef dan aan zijn boek waarin hij zowel eens een hoofdstuk Marquez pleegt zonder leestekens als zichzelf een paar keren herhaalt; zo slordig is het geschreven.
Emotie moet niet per se uit muziek ontstaan, en aan mannen met een hang naar een instapklare relatie en/of seks buiten die zieltogende relatie waar ze uit willen kan ik enkel aanraden om eerst op zoek te gaan naar datgene wat emoties opwekt. Dat mag gaan van champagnekroontjes verzamelen tot benjee springen; ook zonder dat het meteen van seks moet komen. Er is trouwens veel kans dat die instapklare relatie of seks zoekende manen ook in die seks geen emoties gaan vinden. Ik ben op dat vlak geneigd om Walking gelijk te geven.
Al zijn er evengoed dames op zoek naar seks, vrijblijvend wat betreft emotie in een of andere zin. Moet kunnen -en ik ben er een paar tegengekomen- maar je kan het maar beter weten als dat zo is.
Voor een uitgewoonde relatie is maar één goed middel : jezelf vinden in je eigen stek, en emotie beleven aan datgene waarvoor je niet per se het andere geslacht nodig hebt. En als dat volgehouden kan blijven zonder zo nodig intensief op zoek te gaan, des te beter; en des te waarschijnlijker dat je op iemand stuit waarbij dat ook zo is. En waarbij je eveneens en misschien anders gerichte emoties kan zien. Emoties niet kunnen beleven zonder er iemand voor nodig te hebben is een schrale voedingsbodem om samen, zelfs al zij dat dan in seks, emoties te beleven. Seks buiten emoties is een nu en dan leuk copuleerspel, maar blijft vaak een toestand die al uitgewoond is nog voordat die als instapklare relatie bewaarheid raakt.

 


geplaatst door Harry - 6057 keer gelezen

beoordeeld 3.7/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be