Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 30 mei 2012

Een eerste date…

Vandaag nam ik de beslissing me in te schrijven als blog schrijver op M4M..omdat ik soms de behoefte heb om iets van me af te schrijven…

Ik lees dagelijks de krant en ja, soms ook de artikels over relaties in Het Nieuwsblad online en dan kan ik echt mijn lach niet inhouden…als we hun raad letterlijk zouden opvolgen…Uiteraard zit er een kern van waarheid in…maar zo extreem zouden we dat toch nooit doen denk ik dan…

Op 17 mei 2012 las ik de volgende tips voor een eerste date:

Neem uitgebreid de tijd om jouw outfit te kiezen, in functie van de plaats van afspraak, het weer en jouw humeur van die dag. Dat kan ik begrijpen…het is tenslotte de eerste maal dat je die persoon gaat zien, een eerste indruk zegt veel, nietwaar?!

Ga naar het beautysalon voor een spray tan, de lichtste dosis anders zie je eruit als een wortel.Lak je nagels zachtroze (lieflijk) of felrood (verleidelijk). Toen ik dat las…zag ik de wortelkleur al voor me ;-) Uiteraard zien we er graag ‘gezonder’ uit…maar als je dat anders nooit zou doen…waarom dan nu ineens wel?

Ik durf wel te bekennen dat ik in ‘the mood’ misschien wel langs dat beautysalon zou durven lopen..om eindelijk die ene kleur eyeliner te kopen of een nieuwe lippenstick…maar me zo optutten en hierdoor mezelf niet zijn…neen, dan geef je toch een verkeerde indruk, niet?

Wat ik wel zoal doe als ik een eerste date heb?

Ik bekijk altijd nog eens even zijn profielpagina, onze wederzijdse berichten, de foto’s, zijn voorkeuren…waarschijnlijk omdat ik dat ook beroepshalve deed als ik mijn klanten/prospecten bezocht…Ken je target…euh…je date haha! ;-D

Neen, serieus, het is toch fijn te horen van jouw date dat hij/zij inderdaad interesse heeft in jouw leven, in jouw persoon? Als jij dat ook toont aan hem…zal het in elk geval op dat vlak al goed lukken die eerste date!

Een andere tip in datzelfde artikel: vraag om advies bij je vriendinnen. Ik moet eerlijk bekennen…dat ik dat ook soms doe…wie anders dan je vrienden kennen je het beste? Oké, je geeft hen natuurlijk jouw kijk op de zaken…wat jij erin ziet…maar toch…als zij je goed kennen en ze horen je en ze zijn eerlijk..dan geven ze toch hun objectieve mening…

Of die tip om je te ontspannen en relax naar die date te gaan? Er stond te lezen, neem een ontspannend bad, oké, kan ik inkomen…maar dat glas wijn? Moet dat echt..haha…dan mag ik al niet meer veel drinken op de date zelf…Neen, ik kan best wel tegen een glaasje wijn, ook de sprankelende wijnen lust ik graag ;-)…maar, tegenwoordig met de alcoholcontroles kunnen we ons niet veel glaasjes meer permitteren, hé! Ze gaven wel de raad in het artikel het drinken voor de date te beperken met maximum één glas ;o)

Mijn tip bij een eerste date?

Blijf jezelf! Voor sommigen op een datingsite soms al moeilijk genoeg bij het opstellen van hun profiel….Ja, soms denk ik na een date idd, heeft die persoon nu op zijn profiel over zichzelf geschreven of over de persoon die hij zou willen zijn?

Nochtans, de waarheid komt toch steeds aan het licht. Bij een eerste ontmoeting vallen deze mensen reeds door de mand. En ja, wat brengt het hen dan? Waarschijnlijk geeft het hen nog meer frustraties…

Is het niet zo dat je je pas ten volle kan openstellen en een andere persoon toe kan laten in jouw leven…Door jezelf als persoon te aanvaarden, als je met jezelf in het reine bent? Dan straal je meer zekerheid en vertrouwen uit..maak je je aangenamer en aantrekkelijker voor een nieuw iemand…Dit zal hun interesse in jou enkel maar vergroten om jou beter te leren kennen, toch? Of…hoe zien jullie dat?

Hoe wil je dat iemand van je zal gaan houden, als je eigenlijk niet van jezelf kan houden? Uiteraard, niet in het extreme…want dan ben je uiteindelijk alleen met jezelf bezig…en dat is natuurlijk ook geen goede basis voor een relatie…

Eerlijk zijn over wie je bent en wat je wil bereiken in een mogelijke nieuwe relatie, eerlijk zijn in je gevoelens voor iemand…Het zijn voor mij althans de eerste stappen in de goede richting naar een eerste date…mss voor een fijne toekomst samen…ook voor jullie?


geplaatst door EliseAnn - 5867 keer gelezen

beoordeeld 2.4/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be