Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 31 mei 2012

Fingerfood en foie gras

“We zouden het fantastisch vinden als je erbij bent.” Ja, natúúrlijk zou je dat fantastisch vinden. En dus heb ik de voorbije twee maanden babyborrels, communiefeesten en een trouwfeest afgeschuimd. En de voorbije zaterdag eindigde de koppeltjesmarathon met een vrijgezellendag van een vriend.

Inderdaad, koppeltjesmarathon. Om eens een neologisme te gebruiken. Geen woord om op te nemen in de Van Daele, maar het omschrijft wel mooi wat ik wil zeggen.
Zelfs de vrijgezellendag hoort er nog bij. Want ja, een vrijgezellendag waarbij de vrijgezel geen wederhelft heeft, is natuurlijk geen vrijgezellendag. In dat geval zou ik elke dag een vrijgezellendag vieren.

Na de vrijgezellendag volgt er doorgaans een trouwfeest en enige tijd later kunnen er ook kaartjes vertrekken richting familie en vrienden om hen uit te nodigen voor een babyborrel. Een babyborrel zegt me persoonlijk niet zo veel, maar het is moeilijk om niét te gaan als je (één van) de ouders van de pasgeborene goed kent. Als niet-zo-nieuwe-man vind ik er niet veel aan om over een wiegje te hangen van andermans kind. Ik zie toch niet of het meer op de mama of op de papa lijkt.
“Merci om te komen. Neem maar een hapje, maar pas op want ze zijn warm.” En dan snel richting de mensen die je kent en die daar ergens in een hoekje van een goedkope feestzaal staan gedrumd. Opletten voor de obligatoire hoop kinderwagens en de al iets grotere kinderen die als gekken achter mekaar door de zaal heen lopen. Twee uur later kan ik nog eens boven het wiegje hangen om de slapende baby te bedanken dat ik erbij mocht zijn.

En dan hebben we de communiefeesten van familie. Ook daar ontsnappen we niet aan natuurlijk. Als er eens een jaar is met communiefeesten, dan volgen er meestal zo’n twee of drie op enkele weken tijd, want iedereen wordt blijkbaar in hetzelfde jaar zwanger. Weer enkele zondagen die je met familie kan doorbrengen. De eerste keer is het leuk, de derde keer denk je “Oh nee, alweer dezelfde verhalen”.

Uiteindelijk was het trouwfeest natuurlijk het leukste. Leuke sfeer, ik kon mijn grijs gestreept kostuum nog eens bovenhalen en ik hoefde geen BOB te zijn. “Laat die Duvels maar komen, ober!”
Het is alleen altijd uitkijken wat het menu zal zijn. Ik ben niet zo’n avontuurlijk aangelegde eter, dus er zijn heel wat zaken die ik niet mag. En er zijn altijd koppels die het fijn vinden om eens uit te pakken op hun trouwfeest.
“Foie gras voor mijnheer?” Nee, bedankt.

Vind ik het erg om vrijgezel te zijn? Neen. Ik ben niet gefrustreerd - verre van - maar de voorbije 2 maanden was het wel opvallend duidelijk en stond ik er enkele malen bij stil. Ik kwam altijd alleen en ik ging altijd alleen weer weg. Zou dat leuk zijn om met iemand anders die momenten te delen? Zeker weten. Graag zelfs.
Behalve de vrijgezellendag, dat is voor de venten alleen.


geplaatst door StevenIm - 5612 keer gelezen

beoordeeld 2.89/5 (19 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be