Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 7 mei 2012

Gekanaliseerde emoties in blogs

Er bestaan verschillende manieren om je emoties naar buiten te brengen, of iets beschaafder, je emoties te kanaliseren.

Je kan bijvoorbeeld een blog schrijven.

Nog andere manieren om je uit te drukken is bvb. schilderen, schrijven, beeldhouwen, muziek spelen, je ziel uit je lijf dansen …. Maar je hoeft het niet alleen in de kunst te zoeken. In de tuin ploeteren, mediteren, of eens heel hard vloeken in de auto als niemand je hoort is echt wel een heel goeie hulp.

Ik heb dus blogs geschreven, in de tuin gewerkt, mijn boosheid in de pedalen van mijn fiets getrapt, en mijn vreugde en verdriet in mijn instrument geblazen.

Heb ik nog een probleem? Zeker niet.

Nu de scheiding een hele tijd achter de rug is, is ook mijn frustratie en boosheid verdwenen. En die zeldzame mails die ik hier op de site verstuur, en die onbeantwoord blijven, daar raak ik wel aan gewend. Ook die foutieve dates vergeet ik sneller. Enkele vriendschappen blijven en ik geniet nog na van de leuke contacten die nu in mijn geheugen gegrift blijven.

Mijn tuin krijgt geleidelijk aan zijn juiste vorm, en iedereen in huis heeft zo zijn plekje gevonden en ingericht. Ook de kleinkinderen eisen hun plekje op. Eentje riep verontwaardigd uit dat er wel degelijk plaats was voor hem om te komen logeren. Hij wees op de lege plek in mijn bed. Blijkbaar had zijn moeder gezegd dat er nog geen bedje was voor hem om eens te overnachten.

Het luid roepen in de auto doe ik dus al lang niet meer. Ik geniet nu van mijn tuin. Stilletjes aan, na al die jaren van mijn leven her in te richten, word ik virtuoos op mijn instrument. Het bloggen? Ja, daar heb ik dus minder behoefte aan. Het kanaliseren van mijn emoties via een blog lukt mij niet goed meer. Ik heb er zelf geen problemen mee. Mijn humor is niet altijd jullie humor, en mijn zelfspot wordt niet altijd als zodanig herkend. Mijn belevenissen zijn soms herkenbaar voor lezers, maar niet levensschokkend.

Toch, de positieve commentaar op mijn blogs, via ‘reacties’ en nog meer via mijn mailbox doen deugd. Voor hen die mij appreciëren, deze blog.

 


geplaatst door Morgane - 5483 keer gelezen

beoordeeld 4.13/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be