Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 9 mei 2012

Reisverhaal

Het was zomer. De twee torens hulden zich in wat mist of uitlaatgassen konden zijn. De echo van hun nakende val weergalmde vanuit een toekomst die slechts enkele weken van ons verwijderd was; het onheilspellend gerommel van hun nakende ondergang als een naderend onweer.

We lieten Nieuw-Amsterdam echter achter ons, lieten al haar regen, haar park en haar metro’s, haar stier en haar beer achter ons en op blinkende aluminium vleugels gleden we naar de Stad van de Engelen. Wanneer we neerstreken op de kust waar het eeuwig ochtend is, werden we opgewacht door een Afro-Amerikaanse taxibestuurder die ons middels zijn knalgele voituur in een explosie van kleur en zonlicht lanceerde. Het zaadje van een definiërende vakantie was geplant.

De krijtlijnen van een land werden getrokken onder mijn voetzolen, met de geur van het vers afgereden gras in mn neusgaten. Ik stampte door prehistorisch steenstof in Arizona en rolde op luie beats door meer dan 50° Celsius in de Dodenvallei. Hallucinante dislocatie wanneer we de Venetiaanse roeiriemen van Vegas aanschouwden en een utopische visie op een zeldzaam, mistvrij ‘Frisco. Geen bloemen in mijn haar.

Een deel van mijn hart is toen afgescheurd, hangt nog steeds fluitend in de wind aan de grillige armen van een Yosemite tree, terwijl een deel van mijn ziel voor altijd rondwaart in groezelige nachtwinkeltjes op Sunset, waar de koortsdromen van would-be filmsterren als naargeestige nachtvlinders dwarrelen rond de zoemende TL-buizen.

Het was zomer. Het is altijd zomer geweest. Het zal altijd zomer zijn. Mijn tijdsbeleving gebeurt in zomers. De zon hoog aan de hemel en de geur van vochtige, warme aarde in mijn neusgaten. Plakkende handen van sunblock, het kriebelen van droog gras aan de rand van een picnickdeken. En gebeurtenissen. Zomermijlpalen. Mnemotechnische kapstokken aan wiens gladgepolijst sandelhout frisgroene kalenderbladen ontspruiten. Om vervolgens weg te vliegen.

De lichtblauwe hemel in.


geplaatst door Bam - 5485 keer gelezen

beoordeeld 2.3/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be