Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 13 mei 2012

Vergelijken ..... hoe zie ik er uit ?

Jezelf vergelijken met een ander heeft geen zin. Er zal altijd iemand beter of minder goed zijn in wiskunde of Frans, wel of niet een zwembad in zijn tuin hebben, een appartement aan zee…. Het interesseert me niet, wel je innerlijk en hoe je in en tegenover de wereld staat. Ik ben dus best wel tevreden met wie ik ben of met wat ik heb.

Simpel? Natuurlijk niet.

Iets wat iedereen, ikzelf ook, stiekem doet, is zijn uiterlijk vergelijken met dat van een ander. Zeker als je niet meer van de jongste bent. Het gaat hier zelfs nog niet over groter, slanker, de juiste maten. Nee. Zie ik er nog jong uit of niet? Heb ik niet te veel rimpels?

Genoeg vergelijkingsstof in de omgeving, vooral op het werk, veel vrouwen van mijn leeftijd. Ze zien er allemaal beeldig uit. Ik maak me geen illusies, maar hoef ook niet te klagen. Als ik moe ben, zie ik er mijn leeftijd uit. Als ik voldoende slaap, een stuk jonger.

Het valt mee. Hoewel, in mijn jeugd liep iemand frontaal op mijn neus, mikte iemand tijdens een fantasiespel een schoffel dwars door mijn lip, en met elk jaartje meer krijg ik het een beetje op mijn heupen, letterlijk. Ik lijk wel een heks, volgens mijn ex althans.

Ik ben een gelukkig mens, genoeg mensen die zich vergissen in mijn leeftijd. Ik rook niet, drink met mate en met plezier, zit niet onbeschermd uren in de zon en maandelijkse breng ik een bezoekje aan het schoonheidssalon.

Tot ik de laatste keer na een zware werkdag in de kapperszetel plofte. Ik deed mijn ogen dicht en liet mijn haren wassen en mijn hoofd masseren. Daarna andere zetel voor de spiegel. EEEEEEEK!!! Een rimpel meer. Die spiegels daar zijn veel duidelijker dan die van thuis. De kapster vroeg of ik nog tevreden was over het kleurtje. En hoe mocht het geknipt worden? Ik zag alleen die rimpel, en alles beantwoordde ik met een mmm of een halve ja. Gelukkig, die lieve dame kent mij al langer. Met haar creativiteit, fijne motoriek en lieve glimlach heeft ze me weer presentabel gemaakt. Ik kan de buitenwereld weer aan.

 


geplaatst door Morgane - 5934 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be