Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 14 juni 2012

Help! Ik moet hier weg!

Gedwongen of niet? De partner, die –laten we het noemen- de echtelijke woonst verlaat is veelal de klos. Krijgt vaak onvoldoende tijd om zich moreel en/of materieel op een scheiding voor te bereiden. En zal zijn nabije toekomst moeten herorganiseren. Alleen of met de hulp van familie of vrienden! Maar wat als je geen familie –meer- hebt? En je de vrienden niet wil lastig vallen of te beschaamd bent om toe te geven dat het misgelopen is. Dus ben je veroordeeld om snel je intrek te nemen in een of ander hotel of bed and breakfast. Op jacht naar een betaalbare, comfortabele en knusse woonst.

Geen alternatief

(vervolg van: OP DE DOOL)

Dan belt die leuke dame van de babbel op het terras van de manege met de uitnodiging om een weekendje in haar huis te komen slapen… De eerste nacht slaap je zalig in haar bed terwijl je gastvrouw zich opoffert voor jou en op het veldbedje bij haar dochter gaat slapen. Na twee nachten en evenveel dagen samenzijn krijg je de uitnodiging om toch maar daar te blijven. Gevolgd door de vraag of het stoort dat je gastvrouw ook bij jou in haar bed mag komen slapen. Van het ene komt het andere natuurlijk. Al gauw wordt je elkaar gewoon en neem je het nest van 5 kinderen er maar bij. Er groeit een hechte band. Je hoeft elkaar maar aan te kijken en je begrijpt wat de nieuwe partner wil zeggen. In een dronken verliefdheid verzink je in elkaars wereld. Je probeert in de maanden die volgen een positieve invloed op het gezin, dat ondertussen jouw familie is geworden, te hebben. Je bent blij als je in de winkel bent voor jouw chocoladebroodjes, waar je nu echt zin in hebt, er ook mee te brengen voor je zielsgenoot en haar kroost. Je belt haar vanuit het grootwarenhuis ‘moet ik nog iets meebrengen?’. ‘Ja WC papier en breng maar 48 rollen mee! Wil je ook nog acht koteletten meebrengen? En een kilo bonen. God … ik heb geen patatten meer.’ Afgeladen vol kom je aan de kassa. De rekening betaal je met genoegdoening, want je doet iets voor die groep mensen die ondertussen ook deel uit maken van jouw nieuw samengesteld gezinnetje. Correctie: gezin!

En dan wordt je ziek. Zeven lange weken ziekenhuis. Je partner zit dagelijks aan je ziekenbed. Dat schept een speciale band. Je moet het trouwens maar doen én je gezin voeden, je huis zuiver houden, gaan werken én daarenboven nog je partner iedere dag bezoeken. Bewondering alom! Zelf had je je voorheen zo ingezet om wat structuur in de groep te brengen, maar bij je thuiskomst merk je dat de hervormingen volledig weggeveegd zijn. Je wordt bekeken als een vreemdeling. En wil je toevallig eens naar Witse kijken, dan word je langs alle kanten door 10 ogen met een priemende blik afgeleid naar ‘Idioot’ … eh Idool. Een debiel programmaatje waar je liefst niet bij hoeft na te denken.

Opnieuw vrijgezel

En dan na 16 maanden ontsteekt plotseling de vrouw waar je innig van bent gaan houden in een onverklaarbare woede. Was ik ondankbaar? Had ik door mijn schrijfsels andere dames het hof gemaakt en dat terwijl ik bij haar woonde. Was het een onterechte jaloezie? Nu zes maanden na datum en twee woonsten verder, besef ik dat eigenlijk de kinderen, moedertje lief danig hebben bewerkt zodat mijn grote liefde, mogelijk tegen haar wil, beslissingen heeft moeten nemen onder druk van haar kinderen. Door de regelmatige contacten met mijn voormalige liefde heb ik begrepen dat ook zij eigenlijk niet achter een splitsing stond en liefst nog samen wilde zijn. Maar de kinderen hebben beslist!

Komt het nog ooit goed? Wordt vervolgd...


geplaatst door Pattin53 - 6314 keer gelezen

beoordeeld 4.5/5 (26 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be