Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 2 juni 2012

...window shoppers?

Gisteren kreeg ik een bericht van iemand die me vertelde dat mijn profiel versmachtend overkwam…dat het haast een encyclopedie zou zijn, al gaf hij wel toe dat het heel mooi was geschreven ;-) Neen, dit is zeker geen aanval op deze persoon…maar het stemde me wel tot nadenken.

Ik heb bijna 25 succesvolle jaren in de sales achter mij…en idd, bij een verkoopgesprek mag je niet teveel ineens van je sterke punten over jouw dienst of product prijsgeven…Maar op een datingsite ga ik er althans vanuit dat de mensen die hier lid zijn, echt op zoek zijn naar een leuke, nieuwe partner…

Het gaat hier niet over een product of dienst…maar immers over gevoelens…emoties…een persoon…een mens!

We gebruikten vroeger een term in de verkoop die je doorheen de stappen van het verkoopgesprek loodsten…Misschien kennen sommigen onder jullie die term ook nog wel, uit een ver verleden ;-)

“AÏDA”

Attention, iemands aandacht trekken…

Hoe kan je op een datingsite iemands aandacht trekken? Door jouw profiel volledig in te vullen? Een leuke naam?

Mijn aandacht richt zich idd tot die mensen die een leuk profiel hebben, een mooie klinkende nickname en ook een leuke foto hebben...al dan niet onmiddellijk zichtbaar…maar zeker beschikbaar wanneer je er naar zou vragen…

De leeftijd en de omgeving waar die persoon woont is natuurlijk ook van belang…de afstand en uiteraard een niet te groot leeftijdsverschil…Voor mij belangrijk om ergens toch enkele overeenkomsten terug te kunnen vinden…

 

Interest, zijn/haar interesse opwekken…

Hoe krijg je iemand zover? Door duidelijk te zijn wat je wil en zoekt in jouw profiel?

Mijn interesse zal sterker worden als ik ga kijken naar wat die persoon zoekt…want immers wat je zoekt wil je vinden…wat je wil vinden…daar heb je interesse in, niet?

Als iemand van mijn leeftijdscategorie nog een kinderwens heeft of op zoek is naar een jongere vrouw, of misschien is het iemand die liever niet iemand uit mijn regio wenst te kennen…dan zijn dit factoren waarbij ik het wel wat moeilijker zal hebben om zijn interesse in me aan te wakkeren…

Heb je interesse in iemand kan je die persoon een bericht sturen…een standaard bericht voor de niet-betalende leden is hier ook mogelijk…zij kunnen zelfs terugschrijven op een persoonlijk bericht van een betalend lid…Ontvangen berichten, ik zal deze altijd beantwoorden, negatief of positief…uit respect voor die persoon! Behalve als het een zeer kwetsend en grof bericht zou zijn!

Persoonlijk geschreven berichten genieten bij mij de voorkeur! Dan heeft die persoon de moeite genomen iets leuks neer te pennen…

Krijg je echter van een betalend lid een standaard bericht…ook dan zal ik dat steeds met een persoonlijk bericht beantwoorden…maar krijg je zelf geen antwoord op jouw eigen persoonlijke antwoord…wat zegt dat dan van die persoon?

Kan je je dan niet de vraag stellen wat hij/zij eigenlijk hier wil bereiken? Zit die persoon hier mss enkel om zich te vermaken? Dat hij/zij een window shopper zou kunnen zijn?

Immers…de term window shoppen…kijken zonder de intentie iets aan te kopen…is hier toch ook van toepassing, niet?

Wees gerust…ook ik ‘zondig’ me aan het window shoppen ;-)…alleen een winkel die mij geen meerwaarde kan bieden in mijn leven…daar ga ik niet binnen. Maw. Ik stuur geen berichtjes uit naar personen die me niet interesseren. Al moet ik bekennen dat ik soms toch wel een bericht stuur naar een persoon die onbereikbaar oogt…al is het maar om die even uit zijn tent te lokken…in mijn onderbewustzijn is er dan zeker ook wel enige interesse te bespeuren, zonder twijfel!

Uiteraard ja, alles start met zijn/haar motivatie en intenties hier aanwezig te zijn…is hij of zij een window shopper of niet?

Enkel door vaak met elkaar in contact te komen, per mail, telefoon, sms,…kan je iemand verder leren kennen. Een vonk kan je immers enkel aanwakkeren door er frequent en blijvend aandacht aan te schenken, toch? Want anders zal de vonk uitdoven….

 

Desire, de drang om te kopen, de toenemende behoefte iemand beter te leren kennen…

Hoe kan je bij jezelf die behoefte laten groeien voor een bepaalde man of vrouw, of hoe kan je die persoon zijn behoefte, om jou te leren kennen, laten groeien?

Je kan dat gaandeweg laten groeien door elkaar enkele leuke berichten te sturen…te praten over de dingen die in zijn/haar profiel staan..of als ze niet zijn ingevuld…meer informatie vragen…

Enkel door in dialoog te gaan met elkaar…krijgt de behoefte meer diepgang, toch?

Je koopt toch ook geen auto omdat die er mooi uitziet? Je wil daarover toch ook meer weten? Het is immers niet het plaatje dat telt…het trekt de aandacht idd, maar wat erachter het plaatje zit…zou mss jullie mogelijke toekomst samen verder kunnen bepalen, of niet soms?

Iemand die het echter moeilijk zou vinden bij een eerste kennismaking veel te vertellen..hoe zit het dan in een eventuele relatie? Praten is enorm belangrijk, althans voor mij…Niet dat je gelijklopend van ideeën moet zijn…ik stel me zeker open voor andere meningen…Een extravert iemand geniet wel mijn voorkeur…mss omdat ikzelf een open boek ben? ;-)

 

Action, de aankoop, of de eerste date…

Of, de proefrit van een nieuwe auto…alvorens je overgaat tot de uiteindelijke aankoop?

Na wat heen en weer gemail wil je toch graag weten of het virtuele gevoel effectief ook de reële behoefte en gevoelens kan staven, niet?

Ik vind het altijd spannend, vol verwachtingen ben je dan…ik beschouw het ook een beetje als een prospectie…want uiteindelijk is het dat toch ook een beetje, hé? :-D

In mijn vorige blog ging ik hier al heel uitvoerig op in…die eerste ontmoeting, zijn/haar eerste blik…het zegt zoveel! Veel meer dan alle berichten die je samen reeds met elkaar deelde…

Wat erna volgt is mogelijk nog veel belangrijker…een eerlijke, duidelijke en klare mening over hoe je elkaar ziet, aanvoelt, is uit respect voor elkaar zeker nodig! Niemand wordt graag aan het lijntje gehouden…niemand wordt graag gekwetst…want idd de waarheid kan soms kwetsen…maar kan je ook verder laten gaan…alleen of samen…

Ik besef dat dit, wat ik hier neerpen, voor sommigen mogelijk heel rationeel overkomt… Maar, uiteindelijk als je echt graag die ene passende in je leven zou wensen…

Maw de blijver en niet de voorbijganger…want een toerist die hier en daar zijn geluk wil beproeven…Neen, niet mijn ding!

Ik ben er ook heel zeker van dat ik niet de enige ben onder de leden, die dit wil.

Een relatie vol warmte, gevoelens, momenten van emoties…die wil je toch enkel maar delen met die ene…die het waard zou zijn dat vertrouwen te winnen?

Kwestie om nu nog het juiste uitstalraam te vinden…wie weet, misschien passeer ik die vandaag…of morgen ;-)… Ik geloof er in elk geval in!

Nog een fijn WE!

EA


geplaatst door EliseAnn - 6091 keer gelezen

beoordeeld 2.75/5 (24 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be