Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 4 juli 2012

Geen paarse eenhoorn

"Wees gewoon jezelf." Als advies kan dat wel tellen. Ja, toch? Het lukt me ondertussen al een slordige 27 jaar zonder noemenswaardige problemen. Er zullen weinigen zijn die beter mezelf zijn dan ikzelf. En wie het toch beter zou kunnen, die schud ik zonder problemen de hand. Geen jaloezie wat mij betreft.

Is er iets eenvoudiger dan gewoon jezelf zijn? Geen rolletje moeten spelen, gewoon lekker jezelf zijn. Het lijkt wel zo, maar dat is uiteindelijk toch niet altijd zo simpel. Zo blijkt soms. Dan voel je zelf dat je wat verkrampt bent en dat je toch anders reageert, dat je minder los bent, dat je plots stiller praat. Je kan het soms hebben als je eens moet gaan solliciteren voor een job die je echt graag wil of als je een mondeling examen moet afleggen en je de leerstof toch nog niet helemaal goed beheerst. Paniek!

Niets van dit alles voor mij. Solliciteren hoef ik niet te doen en examens afleggen, daar hoef ik me gelukkig ook niet meer ongerust over te maken. En dan gebeurt het toch. Een date, een afspraakje, noem het zoals je wil. Het is spannend en vooraf flitsen er al een aantal doemscenario’s door je hoofd.
   “Hopelijk niet te veel ongemakkelijke stiltes.”

Je mag doen wat je wil, toch lukt het niet om toch gewoon jezelf te zijn. Hoe makkelijk het ook is normaliter. Normaal ben ik vlot en altijd in voor een geintje. Ook heel erg down-to-earth. Geen gekke dingen voor mij. Er staat hier echt geen paarse eenhoorn naast me te trappelen die me op zijn rug over de regenboog naar een magische plaats brengt. Je ziet, niet te gek dus.

Wees gewoon jezelf. Als advies kan dat écht wel tellen.


geplaatst door StevenIm - 5598 keer gelezen

beoordeeld 2.45/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be