Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 3 juli 2012

Liefde is....

Enkele dagen geleden lanceerde ik een vraag op de T2S.

Wat me namelijk opviel bij de zoekmachine was dat je eigenlijk wel jouw voorkeuren kan intikken, maar niet zijn/haar voorkeuren als criterium kan inbrengen…Althans niet voor sommigen toch belangrijke elementen zoals bvb hun voorkeur van leeftijdsgroep. Zo bots je heel erg vaak op een profiel dat geen interesse heeft, en niet omdat je te ver zou wonen, heel dikwijls omdat je te jong of te oud zou zijn…

Ik besloot ook eens aan de jongere dames een vraag te stellen: Wat vinden zij bvb van de ‘oudere mannen’ die zich enkel richten tot hen? Of ze dit oké vinden of niet oké? Hierop kreeg ik van hen tot dusver nog geen antwoord of reactie.

Als ik terugdenk aan mijn ‘jongere’ jaren..moet ik eerlijk bekennen dat ik dat toch raar zou gevonden hebben, een relatie met een oudere partner…Of ik een jongere partner vandaag zou overwegen? Mss, alles hangt echt af hoe die persoon in het leven staat, wat zijn motivatie is, wat hij wil bereiken? Wil hij hetzelfde als wat ik zou wensen…

Ik mailde de redactie van M4M met de vraag ook de leeftijdsvoorkeur op te nemen in hun zoekmachine. Evenals de mogelijkheid onmiddellijk te kunnen zien of jouw bezoekers, of diegenen die jij bezoekt, effectief een match zouden kunnen zijn. Nu kan je dat immers enkel zien als je de zoekfunctie zou gebruiken…Dit wordt door de redactie momenteel bekeken…

Waarom? Omdat ik graag in contact kom met gelijkgestemden…mensen die geen interesse hebben in mijn leeftijdsgroep, woonplaats of doelstellingen…die matchen immers niet met mijn behoeften/wensen.

Je zou je de vraag kunnen stellen, waarom toch geen contact met hen te zoeken…Mijn ervaring leerde me echter naar de positieve dingen te kijken, dus liever kijk ik naar gelijklopende profielen dan diegenen die te ver afwijken…

Dit houdt me idd bezig, niet om bepaalde personen op de vingers te tikken, haha, neen, ik geef mijn aandacht liever aan zij met echte en wederzijdse interesse!

We kunnen onszelf ook afvragen, wat zoeken we? Zoeken we een relatie? Iets blijvend? In een vroegere blog sprak ik al over de window shoppers, iets dat de meesten onder ons dagelijks kunnen ondervinden, niet? Maar diegenen die het echt menen, wat willen die? Weten die wat ze willen bereiken op relatiegebied via een datingsite?

Kies ik voor passie of kies ik voor zekerheid?

Kies ik voor wat mijn gevoel me aangeeft of voor wat mijn verstand me zegt?

Indien het niet klikt, stopt het vanzelf. Belangrijk is dat een relatie niet uitsluitend op seks is gericht. Er zijn veel meer aspecten in een relatie. Als de rest ook goed zit, loopt alles als vanzelf.

Misschien is het een cliché, maar toch: een relatie ga je aan als er een wederzijdse aantrekkingskracht en gedeelde interesses zijn, uiteraard als beiden ongebonden zijn! De persoonlijkheid, uitstraling, charisma maar vooral een gevoel voor humor, begrip, empathie, het vertrouwen, openheid, eerlijkheid, je verantwoordelijk voelen… deze wegen eigenlijk toch veel zwaarder door dan het uiterlijke van iemand, of het verschil in leeftijd, niet?

Uiterlijke schoonheid, wat voor de ene mooi en knap is, is dat immers niet direct voor de andere.

Leeftijd, eigenlijk is het helemaal niet zo belangrijk of je al dan niet veel jaren zou verschillen.

Wat is er dan wel belangrijk?

Zitten jullie in dezelfde leeftijdsfase?

Hebben jullie gedeelde interesses?

Hebben jullie dezelfde levensbeleving?

Zitten jullie op dezelfde golflengte?

Kunnen jullie samen voldoende tijd met elkaar doorbrengen?

Wil je al dan niet nog kinderen?

Kan een partner met kinderen, en de daaraan verbonden verplichtingen, jou boeien?

Zou je, indien er interesse is, flexibel genoeg kunnen zijn om jouw huidige leven aan te passen aan dat van jouw nieuwe partner of omgekeerd? Eventueel willen verhuizen?

Wanneer er in een relatie genoeg aansluiting bij elkaar te vinden is…je beiden je kan inleven in de situatie van de andere…bij misverstanden een gulden middenweg zoekt…ben je samen goed onderweg, niet?

Je leven delen met elkaar…

Dagelijks met elkaar praten, luisteren naar elkaar, de taken samen dragen in het huishouden, samen je vrije tijd doorbrengen, maar ook elkaar voldoende ruimte bieden, samen enkele sociale activiteiten delen en ondernemen…een samenleven met mensen buiten jullie relatie…wat je voelt of zou kunnen voelen voor elkaar…dat zal de relatie zeker ten goede komen…

Wanneer echter jouw motivatie enkel op status, schoonheid, leeftijd of lust zou berusten…Kan die relatie dan blijvend zijn? Ben je bvb bereidt samen met de ‘lust’ ook de ‘lasten’ te dragen?

Als je in je omgeving gaat rondkijken, dan zie je meestal relaties met een gering leeftijdsverschil, waarbij de man meestal in regel ietsjes ouder is dan de vrouw…uitzonderingen bevestigen echter de regel ;-).

Ik ben in mijn omgeving reeds vaker getuige geweest van relaties met een groot leeftijdsverschil…die heel mooi verder bloeien…Maar dat zijn relaties waarbij de waarden en behoeften, hier iets eerder besproken, met zich meedragen.

Als je maar gelukkig bent met jouw nieuwe partner en dat is wat telt…of je man of vrouw nu (veel) ouder of (veel) jonger is…op liefde staat immers geen leeftijd…en daarmee bedoelen we zeker niet het verschil! ;-)

Liefde en Geluk, dat is voor alle leeftijden, jong en oud! Niets mooiers dan getuige te zijn van een liefdevol koppel…dat maakt mij heel blij en vrolijk…en doet me ook geloven dat mijn dag ook terug zal komen!

Maar vergeet nooit voor ogen te houden: iedere mens is uniek, de iets ouderen onder ons kennen mss nog wel de bekende ‘liefde is’ plaatjes…hun spreuken slaan heel vaak en nog steeds de nagel op de kop!

Ik vond deze vandaag heel mooi om hiermee te eindigen:

‘Liefde is…jouw kandidatenlijst weggooien!’

Gr. EA

Enkele bronnen: www.trendystyle.net – www.mens-en-gezondheid.infonu.nl – www.relatieweg.nl www.duetrelatiebemiddeling.be – www.nieuwsblad.be -

http://www.liefdesgedichten.net/plaatjes/liefde-is-plaatjes/4/


geplaatst door EliseAnn - 5853 keer gelezen

beoordeeld 2.43/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be