Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 10 juli 2012

Oude liefdes...nieuwe liefdes...

Zeg nu zelf, denken jullie nooit stiekem terug aan die ene vrouw of man, een oude liefde die je graag nog eens zou terug willen zien? Of, aan dat ene moment dat je eigenlijk, achteraf bekeken, best wel verder had willen gaan, maar je verstand je tegenhield?

Wisten jullie dat 7 op 10 van de relaties die opnieuw starten met een oude liefde, kans op slagen hebben? Best een hoge score, niet?

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1248136

Een ‘tijd voor Max’ aflevering in april 2012 vanaf de 27ste minuut, en kijk zeker ook naar een fragment op de 37ste minuut uit Memories ;-)

 

Memories…vroegere relaties hebben ons toch niet altijd negatief getekend, toch?

Als ik mijn liefdesleven overloop, zijn er zeker wel enkele personen die ik graag opnieuw zou willen zien. Alleen, kan je dat zomaar doen? Stel dat die persoon of jezelf in een gelukkige relatie zou zitten…dan kan je dat toch niet gaan verstoren? Ja, je zou idd kunnen zeggen, als het goed zit bij hen, gaat die andere niet de gelegenheid opzoeken. Juist, ook waar!

Maar wat als blijkt dat je beiden single zou zijn?

Ik ben er zeker van dat elk van ons al eens stiekem een ‘oude liefde’ heeft opgezocht, FB, Google…hele leuke tools…die we nu gratis ter beschikking hebben, die we zelfs anoniem kunnen gebruiken ;-)

Een oude liefde, doen of niet?

Het geeft je wel een heleboel voordelen: je kent elkaar, je kent elkaars omgeving en familie, je kan de eens leuke band opnieuw aanhalen… Je komt als het ware terug thuis na een lange (levens)reis. Uiteraard als die vroegere relatie niet tot een zeer pijnlijke breuk kwam, maar zelfs dan…het zou mss na zo’n lange tijd bij ieder van jullie juist weer meer die duidelijkheid kunnen brengen. Natuurlijk, als je er de behoefte toe zou voelen…

Feit is ook dat je na al die jaren het beeld van vroeger mss wel te sterk zou idealiseren…dat de werkelijkheid mss wel erg hard zou kunnen aankomen. Dat de vroegere wrevels opnieuw de kop zullen opsteken…Maar de kans dat de mooie herinneringen dit alles zouden overheersen, die bestaat toch ook? ‘Wie niet waagt, niet wint?’ ;-)

De kans is immers groot dat ook zij of hij opnieuw vrijgezel zijn. Mss denken zij er wel net zo over?

Ik durf gerust te bekennen dat ik best wel nieuwsgierig ben hoe het hen momenteel vergaat. Wees eens eerlijk, diep in jullie binnenste, jullie toch ook?

Ik zag afgelopen WE, bij toeval en onderweg naar een 1ste date, een man die ik een 10-tal jaren geleden voor het laatst zag. Hij had in 2002 een auto van me gekocht. We hebben toen die avond van de verkoop uren gebabbeld. Die avond was een hele fijne avond, maar, mijn principes hielden me tegen verder te gaan…hij zat in een relatie.

Half mei van dit jaar zocht hij me op via FB, maar na een aanvaarden van het verzoek, hoorde ik hem niet meer. Tot ik hem het afgelopen WE aan het tankstation weer zag…de vonk van 10 jaar geleden is er nog steeds. Heel spontaan hebben we gebabbeld, maar ik moest doorgaan en hij ook…ik naar een 1ste date, hij??? Ik weet ook niet of hij nu single is…we wachten gewoon mss maar beter af.

Ik vond het vooral heel raar dat ik, onderweg naar een 1ste date, eigenlijk de ganse rit aan hem dacht…en eigenlijk niet aan de date die ik zou zien. Het werd wel een hele fijne babbelavond! Maar, bij hem voelde ik geen vonk… Ik heb hem in de loop van het gesprek ook verteld wat ik net voor de date mee had gemaakt, vond het niet meer dan eerlijk tov hem.

Ik besef dat ik daarmee mss een oude romantische droom najaag…Als je echter net weer die bevestiging kreeg dat je die bewuste vonk wil voelen, dat de uitstraling van die persoon, je als het ware van de grond moet doen blazen. Moet je dan verder gaan met iemand waarbij je dat niet voelt?

Uiteraard moeten we in het heden leven, ons niet blindstaren op wat er vroeger was en nu niet meer. Ouder worden betekent ook het opgeven van een aantal dromen, het almaar kleiner worden van onze keuzemogelijkheden.

Met het ouder worden, worden we toch ook soms juist heel erg gevoelig? Kunnen die romantische gedachten ons mss ook weer openstellen voor een nieuwe toekomstige relatie, al dan niet met een oude liefde.

Neen, deze ervaring heeft me vooral duidelijk gemaakt dat ik die vonk nog steeds kan ervaren…Dat ik nog steeds een ‘happen naar adem’ kan beleven. Als ik dat gevoel niet heb bij een date, een 1ste ontmoeting…weet ik voor mezelf..dat zit niet goed… Geef mij de vlinders, de droge en schorre keel, het warm worden van binnen..kortom: de Romantiek, de klik na 1 blik, met een mooie diepe en inhoudelijk sterke liefdesrelatie als gevolg.

Voor alle duidelijkheid, neen, ik ben niet hopeloos, ik ben niet ongelukkig, maar: 

'Voor minder ga ik echt niet meer!'

Gr. Els

 

 


geplaatst door EliseAnn - 6149 keer gelezen

beoordeeld 2.45/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!



<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be