Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 30 augustus 2012

Nei brekt maaine kloef

Behalve cannabisgebruik doet ook het internet het IQ afnemen.
Want wat lees ik vandaag op skynet news, begot ?
“Drie jonge taalkundigen raden aan om de pogingen om alle Vlamingen Standaardnederlands te doen spreken, te staken. De drie onderzoekers van de Universiteit Antwerpen vinden dat de tussentaal die vele Vlamingen spreken ten onrechte in een slecht daglicht wordt geplaatst, zeggen ze in De Morgen. Kevin Absillis, Jürgen Jaspers en Sarah Van Hoof verwijzen daarbij naar onderzoek waaruit blijkt dat veel leerkrachten zich in de klas van dit Verkavelingsvlaams bedienen. Volgens de onderzoekers is deze tussentaal ook echt een efficiënt instrument om leerlingen iets aan te leren. Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet stelde vorig jaar nog dat wie geen Standaardnederlands spreekt, zich 'buiten Vlaanderen plaatst'. Volgens de onderzoekers werkt de minister, door de lat zo hoog te leggen, uitsluiting en ongelijkheid in de hand. Zij menen dat de overheid de hoop dat alle Vlamingen zich van het Standaardnederlands zullen bedienen beter kan opbergen.”

Ik had het al een tijdje in de gaten, de T2S hier lezend.
Met de spelling is het sowieso al triestig gesteld, en ook ik maak er geen uitzondering op. Maar er zijn grenzen : d/t fouten en zo; de jou/jouw verwisseling die vooral bij Westvlamingen woekert, en noem maar op.
Maar kom, ook op een datingsite bedek je al eens iets of iemand met de mantel der liefde.

De laatste tijd loopt het de spuigaten uit. En bemerk : hoe jonger, hoe meer verkavelingsvlaams. Is het dan die drie jonge onderzoekers kwalijk te nemen dat zij, misschien opgegroeid te midden van de stadsrandverkavelingen met verkavelingsvlaams als voertaal, hun omgevingstaaltje gemakshalve tot de verkieslijke norm willen promoveren ?

Wat een stommerik was ik toch toen ik die blonde stoot van een date afdeed als in verdere dagen niet te pruimen gezelschap, omdat ze zich doordeweeks bediende van een mij slecht in het oor liggend verkavelingsvlaams.
Ik heb het nog in het Engels geprobeerd, en in het Frans zelfs. Kwestie van met die afwisseling de wanklanken wat te laten vergeten. Ze zeggen dat liefde blind maakt (ze zeggen zoveel); maar doof wou ik er ook niet voor worden, en dus werd het geen liefde.

 


geplaatst door Blogics - 5404 keer gelezen

beoordeeld 4.55/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be