Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 22 oktober 2012

(be)proeven

Een getal durf ik er niet op te plakken. Een slaagscore ook niet. Maar meermaals kwam ik tot het proeven of beproeven van het met een dame ingezet contact van een zeker elan. Alleen als dat elan al gebleken was, natuurlijk. Niet zoals sommigen waarbij de eerste date een etmaal lang duurde; ja dat kan gebeuren maar ik denk toch dat het uitzonderlijk is.
Het ‘aftasten’ van een persoon waarmee je een click gewaar werd heeft toch wat meer om het lijf dan het lijf zelve. Het karakter, de ‘psyche’ om het met een duur woord te zeggen.
Maar als het moment van (be)proeven aangebroken is kan en hoef je het niet uit de weg te gaan.

Bij velen wordt een citytrip de lakmoesproef. Anderen hebben die lakmoesproef al achter de rug eer ze trein of vliegtuig nemen en elkaar voor ’t eerst enige dagen en nachten achtereen samen beleven.
Holala! Het leven lijkt plots anders tussen de vier muren van een hotelkamer. Een goedbedoeld compliment over dat in ’t oog springend lichaamsdeel kan ineens in een ander daglicht worden gezet. En kan je dat snurken wel verdragen (vroeger kon je dat wel van je partner!)? Lijkt je het doucheritueel bij de ander een uiting van respect voor jezelf, of vijzelt het je ongeduld op om van bil te gaan?
Het zijn geen levensvragen, dat niet; maar toch…. Het succes van het (be)proeven hangt er toch maar van af, zoals soms zelfs nog achteraf kan blijken als je er aan herinnerd wordt.
Open communicatie, humor en zelfrelativering dragen veel bij tot het toch maar verhoopte succes.
Heren hoeven zich niet in de rol van tarzan te wringen; genoeg dames hebben er al een (betere) zonder macho trekjes. Dames hoeven zich geen meesteressen te weten in faken; genoeg mannen hebben dat door.
Vaak genoeg is het liedje al uit als de koffers thuis weer geleegd worden. Het leven kan hard zijn, hoe eerlijk ook. Maar het is het (be)proeven waard.
En na geslaagd (be)proeven komen de volgende stappen op de weg naar een duurzame relatie.

 


geplaatst door Blogics - 5106 keer gelezen

beoordeeld 3.89/5 (19 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be