Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 9 oktober 2012

De kracht van verandering

Het is bijna zo ver...Verkiezingen...Eén partij koos voor de slogan 'De kracht van verandering'.

Laat ons maar in het midden houden of ze wel of niet gelijk hebben, maar deze slogan kan ook dienen als discussiebron op deze datingsite. Hebben we door confrontatie met andere mensen niet allemaal wel es de indruk dat hij/zij en wij zelf vastgeroest zitten in bepaalde levenswijzen, denkpatronen? Zeker een (lange) relatie of single bestaan kan een bron zijn voor het zich ingraven in bepaalde principes of levenswijzen.

Niks mis mee, maar de dag dat er een nieuwe partner in je leven komt zal je het met twee moeten doen. En dan spreken we nog niet over de eventuele kinderen...De kracht van de verandering zal zich moeten uiten in het doorbreken van elkaars dagdagelijkse patronen, die gewoontes, aangesterkt door het eigen gelijk, niemand zorgde voor tegenspraak...

Vaak loopt een nieuwe relatie spaak door het niet willen opgeven van bepaalde patronen, eigen aan het leven als single. De hamvraag is natuurlijk welke veranderingen zijn nuttig en wat is de kracht er van ?

Je hele leven omgooien of moeten omgooien omwille van een nieuwe partner is geen gezond uitgangspunt. Wanneer voor jou essentiële aandachtspunten voor de ander een futiliteit lijken, dan ziet de lange termijn er erg somber uit. Daarom moet de eerst kracht komen uit het kunnen onderscheiden van de basics en de extra's voor jezelf. Liefde blijft water in de wijn doen maar op het eind van de dag moet die nog drinkbaar blijven. De perfecte partner is de partner die niet bestaat, want deze kan niks verkeerd doen en bedreigt je niet in je basics of extra's...

De kracht van verandering zit hem vaak in het absorberen van enkele punten uit het leven van je nieuwe partner. Je ontdekt vaak ontzettend leuke en nieuwe dingen die je leven verrijken. De meerwaarde die je zo mee krijgt geeft uw relatie meer kleur, de kleur die je leven vaak ontbrak toen je single was, ook al zag je het toen niet.

Tabula rasa is fout, een beetje verandering is het zout en peper op je relatie !


geplaatst door Blogido - 4949 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be