Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 30 oktober 2012

Ik wil de beste zijn

“Deelnemen is belangrijker dan winnen.” Allemaal goed en wel, maar iedereen neemt graag de bloementuil in ontvangst die speciaal voor de overwinnaar werd aangekocht. Zelfs de jaarlijkse quiz van een lokale jeugdbeweging in het achterafzaaltje van het volkscafé in de buurt wil je winnen.

Je kennis, kwaliteiten en competenties testen en meten met anderen. Daar draait het om. De quizzers onder ons hebben inmiddels al direct een link gelegd tussen de quote “Deelnemen is belangrijker dan winnen” en Pierre de Coubertin. En voor de gein hebben ze al een aantal kenmerken van hem opgelijst: oprichter van de moderne Olympische Spelen in 1896, baron, opvallende snor en zelf ooit de gouden medaille gewonnen voor literatuur. Ja, dat was toen een olympische discipline. Zoals zang er ook één was.

Een gezonde competitiedrang maakt zich vaak meester van mij. Het zet me aan om beter te doen, om me dubbel te plooien en te presteren. Zo ook bij de copywriting-cursus die ik volg. Ongewild ben ik gestart met de bedoeling om de beste teksten aan te leveren, hoewel ik stevige competitie heb van enkelingen die om den brode schrijven. Eentje heeft zelfs een roman en een dichtbundel in zijn boekenkast staan, dewelke zijn naam dragen. Maar er is één meisje bij - klein, fijn en nog bitter jong - die haar uitgebreide woordenschat aanspreekt en daaruit de juiste woorden kiest. Om ze vervolgens heerlijk te ordenen. Bij het klassikale feedbackmoment werden stukjes van haar schrijfsels voorgelezen. Ik knikte instemmend bij zoveel schoons en voelde tegelijkertijd het voornemen opborrelen dat ik haar zou moeten verslaan.

De wapens, onze moedertaal, zijn gekozen. Zij toonde hoe vaardig ze daarmee zwiept, hoe pijnlijk hard ze daarmee steken kan. Een waardige opponent, maar ook zij zal moeten sterven.


geplaatst door StevenIm - 5090 keer gelezen

beoordeeld 3.86/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be