Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 16 oktober 2012

#vk2012

Zondag mocht iedere Belg, die nog fier met zijn burgerrechten kon zwaaien, naar het stemlokaal om zijn burgerpli… euh, burgerrecht te verzilveren. Het mochten dan wel lokale verkiezingen zijn, de consequenties voor het Vlaamse en federale politieke landschap waren nooit echt veraf.

Lokaal was het voor mezelf niet heel erg spannend. Ik woon in een Oost-Vlaamse gemeente waar de blauwen al jaar en dag de plak voeren. De vorige legislatuur zelfs met een absolute meerderheid, nu gaan ze de hand moeten uitsteken omdat ze net wat te weinig stemmen hebben binnengerijfd.
Voor mezelf, met een gezonde interesse voor de politiek, was het leuk om volgen hoe de machtsstrijd in Antwerpen zich ontplooide. Zou Patrick kunnen standhouden? Zouden al die linkse rakkers zich groeperen met een stem tegen het rechtsere beleid van Bart De Wever? Al snel was duidelijk dat er geen zandzakje zou opgewassen zijn tegen de gele storm die over Vlaanderen raasde. En met het orgelpunt in Antwerpen, waar De Wever overduidelijk de maat nam van Janssens. De kiezer had gesproken. Hoewel die kiezer ook de partijen aan de linkerzijde van het politieke spectrum een stem waardig achtte; opvallend hoe Groen en PVDA+ de liberalen van Turtelboom genadeloos achterlieten.

De verkiezingen in 2014 beloven nu al heel erg interessant te worden. Zet N-VA de trend door en gaat het voor de hegemonie in Vlaanderen? En hoe reageert men daarop in Brussel en in Wallonië? Of brokkelt de partij net af omdat men de komende twee jaar gaat proberen De Wever kapot te maken? Veel vragen en nog minder antwoorden, maar het wordt spannend. Dat is nu al zeker.

Of je nu geïnteresseerd bent in politiek of niet, het laat niemand onberoerd. Iedereen heeft er wel een mening over. Al is het aan de toog van je stamcafé of deel je die via Twitter.
's Avonds - na achten - bij vrienden. Ook daar stond de televisie, met het geluid af, op Eén afgestemd om af en toe een blik te werpen op de nog steeds binnenrollende resultaten. En erover praten natuurlijk. En discussiëren met wie zijn stem aan een andere partij had gegeven. Politiek boeit. En zeker op verkiezingsdag.


geplaatst door StevenIm - 5038 keer gelezen

beoordeeld 3.14/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be