Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 7 november 2012

Chasse-Spleen

Château Chasse-Spleen: een mooie Médoc met betekenisvol welluidende naam.
Die bestelde ik eens om zonder woorden een vrouw op te beuren door haar aan de babbel te laten om een bedroevende liefdesepisode van zich af te praten.
Zelf hadden we een jaar voordien iets gehad dat voor haar en zelfs voor mij vrij onverklaarbaar abrupt afliep na een nochtans deugddoend polderweekend. Nog altijd ben ik er van overtuigd dat zij lang geen slechte partij voor me was. Een eerste citytrip samen was heel goed afgelopen, maar na een later polderweekend deed intuïtie me de toekomst ineens naar voor katapulteren, samengebald tot ‘dit zal me gaan vervelen of ik zal er me aan beginnen ergeren’. Het begon op de terugweg toen er niets gezegd werd; eenmaal weer bij haar aangeland wou ik zo gauw mogelijk in mijn eigen stek zijn.
Dat ik mijn eigen stek ooit laat staan wordt hoe langer hoe minder waarschijnlijk. Ik behoef geen vrouw voor de was of de strijk; die doe ik zelf, al kan de strijkmand een tijdlang vol blijven staan. Ook niet voor het koken; al raak ikzelf met haar graag aan of van de kook (overdrachtelijk of reëel). En voor een paar favoriete bezigheden zit ik ook niet te wachten op een vrouw aan mijn zij. Zelfs ga ik graag alleen op reis, als dat maar in een van mijn favoriete landen is.
Maar voor een citytrip behoef ik vrouwelijk gezelschap.
Ervaring haalde het me wel uit het hoofd een citytrip te maken met een dame om er de eerste keer het bed mee te delen. Een hotelkamerbed is soms ongerieflijk ondeelbaar. Ofwel blijkt het buiten verwachting een twin en neemt geen geschuif die zijsponden weg. Ofwel is het met 140 cm te smal of deugt de bedvering niet en smak je tegen elkaar aan, wat niet de hele nacht schikt. Nee, dan liefst een kamer met queen size plus 1,20 meter breed single bed; dan ben je echt op alles voorbereid. Maar waar kan je erop aan om dat te vinden?
Nee, geen citytrip als Tatort of decor voor intimiteiten onder het mom van ‘romantisch kader’. Romantische kaders kunnen me gestolen worden. Liever degelijk prozaïsch, hoewel ook weer niet zó dat het ‘goedkoop’ zou heten; een skai sofa bijvoorbeeld maakt het aan huis onweerstaanbaar opkomend saloncopuleren tot een kleffe en goedkope bedoening. We zijn geen twintig meer, niet?
Dus een beetje stijl graag in ruimte en tijd. Het moet knus kunnen wezen en desgewenst langdurig zonder er stijve botten van te krijgen. Een waterbed? Nee bedankt hoor, met dat geklots tussen ’t allen kante irritante opstandjes. Tempur matras? Nee ook niet; ik hoef niks dat zich zogezegd aanpast aan mijn lijf terwijl dat intussen toch maar wegzinkt als lag het in ‘t moeras.
En bij de hand graag ook dat tafeltje voor de glazen; want waar het pas geeft hou ik van bubbels, of van een Château Chasse-Spleen.


geplaatst door Blogics - 5092 keer gelezen

beoordeeld 3.81/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be