Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 7 november 2012

Help! Mijn ideale partner blijkt een roker

Het blijft een issue op datingsites...Een partner die rookt...onoverkomelijk voor sommigen, een klein minpunt voor anderen.

Is roken schadelijk voor je eigen gezondheid ? Zeker. Is (mee)roken schadelijk voor de gezondheid van je partner en eventuele kinderen? Soms, misschien...

Als roker die iedere dag een impuls tot stoppen voelt maar ook dagelijks moet vast stellen dat deze impuls te zwak was...kom ik toch vaak tot verrassende vaststellingen.

Verschillende mensen hier op deze site leren kennen, ze roken volgens hun profiel niet, je date er mee, laat je sigaretten thuis omdat je zeker tijdens de date niet wil zitten roken...en plots stellen ze zelf de vraag, roker of niet, want..ze ziijn zelf een roker, al durfden ze dat niet op hun profiel plaatsen...Waarom niet ??

Rokers zijn een klein beetje de paria's van de maatschappij geworden, onterecht volgens mij, terecht volgens anderen. Maar is dit onoverkomelijk naar een relatie toe ?

Je hebt rokers in alle soorten, zoals je dat ook hebt bij mensen die 'drinken'. Sommige rokers zullen echt wel veel roken, anderen roken weinig, sommigen roken ook in huis, anderen nooit...het is een panoplie van mogelijkheden.

Of rokers echt wel zo moeten afgezeikt worden is mij minder duidelijk. Ik ga er nog altijd van uit dat rokers hun partner na "te veel' roken niet gaan slaan, en mensen die "te veel" roken die daardoor ongevallen veroorzaken in het verkeer zijn mij ook vreemd. Iedereen begrijpt wel waar ik de link nu leg. Andere verslavingen zijn veel nefaster voor diegene die met de verslaafde moeten leven..

Ik begrijp zeer goed mensen die een afkeer hebben van rokers omdat een dierbare te vroeg is heen gegaan omwille van hun rookverslaving, of zich niet in de omgeving van rokers willen begeven door gezondheidsproblemen. Maar rokers zijn ook maar mensen met hun gebreken en verdienen beter dan als een paria behandeld te worden.

Tip : ben je geen roker en is die andere waar je contact mee wil wél een roker, praat er over, en samen kan je er zeker uit komen. De meeste rokers vragen niet liever dan ook niet-roker te worden, praten zal helpen, veroordelen alvast niet


geplaatst door Blogido - 5154 keer gelezen

beoordeeld 3.8/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be