Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 5 november 2012

Intu´tie

Daar kan ik nu wel op bogen. Had ik die maar in mijn jeugd al gehad. Dan was het ergste me bespaard gebleven. Maar ik neem aan dat niet ik alleen zo moet spreken. Produkt van onze genen en dus van ouders en zo, van scholing en opvoeding en min of meer grote oogkleppen die onze kijk op de wereld verengen tot de ingelepelde of zelf opgezogen ideeën. De rebellie van de adolescentie is zelden extreem en blijft ook gekleurd tot dat wat we zelf willen of denken te kennen.En zo komt het dat die intuïtie nog teveel kansen had gemist toen ik ze nodig had. Nodig om niet terug te gaan naar mijn lief en te blijven aanpappen met die mulat die op de dansvloer haar vormen naadloos tegen de mijne aan schurkte. Maar gespeend van intuïtie was ik niet en merkte op tijd de kolos van een neger die haar chaperonneerde.
Die intuïtie van mij was toen nog een kantelspelletje: de ene keer wel en de andere keer totaal niet.
Op dat cruciale stadhuismoment fluisterde ze me in om nee te zeggen, maar werd ze overvaren door die mij goed bekende schepen van burgerlijke stand en twee ouderparen waarvan het ene me te bekend en te dierbaar was, hoe graag ik ook de gezichten had willen zien bij het andere dat ik met plezier zou affronteren.
En zo ploeterde ik voort met wisselende intuïtie en werd steeds ongelukkiger. Tot ik het aan mezelf verplicht was om de pin te trekken uit de handgranaat onder het huwelijksbed dat een farce was geworden. Niet omdat ik jaren vreemd ging en eindelijk voor een andere koos, maar omdat ik niet verder kon leven met deze waarvoor mijn toen nog te zwakke intuïtie me onvoldoende behoedde voor haar valse en schijnheilige ik. Ineens was ik daar allemaal wars van.
Het vraagt me tegenwoordig veel minder tijd om te weten wat mijn intuïtie me ingeeft.
Een paar date afspraakjes, of soms maar één, volstaan vaak. Er gingen ook al eens een paar maanden voorbij eer het gele knipperlicht op rood sprong, zelfs al stond het in bed nog steeds op groen.
Wat is toch die verdomde intuïtie? En waarom toch houdt opwindende seks je zo lang en tegen beter weten in bezig om ze te volgen? Verdomme, verdomme.
Zo blijf ik dus maar die intuïtie verder cultiveren. Het is zoiets als naar de fitness gaan. Maar nu om mentaal gezond te blijven en sereen in de liefde, als die me zou overvallen. Wat ik natuurlijk hoop.


geplaatst door Blogics - 5165 keer gelezen

beoordeeld 4.43/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be