Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 19 november 2012

Openheid

Ik hoorde een verhaal van een man, die vertelde over de ongelofelijke klik die hij had op een dating site. Hij zag een leuk profiel, schreef een tof bericht en kreeg prompt een fijn antwoord terug. Het ging een paar keer over en weer. Ze begonnen met elkaar te chatten en dat viel enorm mee… er was een vonk tussen hen. Een paar dagen later hebben ze elkaar ontmoet en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Hij vertelde, dat de vrouw een aantal minder goede relaties had gehad. Ze had haar moeder vroeg verloren, maar sprak nog met haar en was ervan overtuigd, dat ze haar kon horen. En net 5 minuten voor ze zijn bericht kreeg, had ze aan haar moeder gevraagd: “stuur nu eens de juiste langs”. Opeens viel zijn bericht in haar bus. En zo begon het…

Uiteraard gaat dit niet erover of hij al dan niet gezonden werd, of dat er “iemand” aan het werk was. Dit kon gebeuren omdat ze zich beide openden voor het nieuwe, wat op hun pad zou komen. Met een open geest een bericht lezen en elkaar een eerlijke kans geven.

Als ik nadenk over een paar gesprekken, die ik gehad heb, merk ik dat men soms niet open is voor die verrassing, voor die speciale persoon. In een paar seconden wordt het berichtje gelezen, de eventuele foto getaxeerd en in het bakje “niet van toepassing” geklasseerd omdat het niet “opvallend” genoeg is.

Ik vraag me dan af: kan je met zo’n houding nog “verrast” worden?

Er zijn ook dagen, dat ik zonder veel diepgang gewoon rondkijk en mezelf betrap op dit gedrag. Ik heb het bijvoorbeeld erg druk gehad, of ben nog tot heel laat bezig geweest en wil toch nog even over de berichtjes gaan. Eigenlijk zou ik dat beter niet doen, want het is niet helemaal eerlijk naar de persoon die het geschreven heeft.

Maar er zijn ook dagen, dat ik ga kijken naar het profiel, het doorpluis en ga zoeken achter de persoon, die het profiel of bericht geschreven heeft. En als een paar kleine puntjes mij opvallen, schrijf ik een bericht met die puntjes als ankerpunt.

En heel soms, merk ik, dat mijn berichtje gelezen wordt en er een even spontaan antwoord terug komt.

Op dat moment staan 2 mensen open naar elkaar, misschien wel met verwachtingen, maar ook met wederzijdse nieuwsgierigheid en een spontane en open gespreksrelatie kan beginnen.

En wie weet komt die speciale klik er dan. En zit je enkele dagen later in elkaars ogen te kijken en je af te vragen waar die ander al die tijd gezeten heeft :)


geplaatst door Semm - 5300 keer gelezen

beoordeeld 4.43/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be