Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 14 november 2012

Uit mijn leven gegrepen: Mijn eerste singlereis

Na jarenlang op mijn eentje het Afrikaanse continent doorkruist te hebben, met de doelstelling mezelf via ontwikkelingshulp te herbronnen was het de tijd om eens aan mezelf te denken en die ene karaktereigenschap die iedereen in meer of mindere mate bezit te verzadigen. Na tal van reisformules overwogen te hebben leek mij de mogelijkheid om samen met andere singles op reis te gaan mij wel het ontdekken waard. Singlereizen dus, en ik bedoel hier niet het andere soort “single”reizen waar het de vooropstelling is mensen te koppelen. Bij mijn zoektocht naar deze voor mij onbekende reisformule drong het al zeer snel door dat het aanbod in Belgie maar marginaal was. Dan maar uit noodzaak even kijken bij onze Noorderburen. En na tal van vergelijkingen was er één internetreisbureau die mij echt kon bekoren. En daar wou ik het hoofdzakelijk over hebben, want ik ben ervan overtuigd dat een geslaagde singlereis in eerste instantie staat of valt met de competentie en ervaring van de organisatie. In ieder geval waren de volgende punten al doorslaggevend in mijn persoonlijke keuze.

  • Zeer duidelijke website die laat blijken dat ze het concept onder de knie hebben.
  • Ruime keuze: meer dan 40 landen in hun singlereispakket
  • Maandelijks tal van afreisdata
  • Kleine groepen
  • Ze maken enkel gebruik van lijnvluchten die uitgevoerd worden door gerenommeerde vliegmaatschappijen, wat de kans om de Atlantische Oceaan in foetushouding over te moeten steken aanzienlijk verminderd.
  • Tal van excursies tijdens het verblijf (inbegrepen in de prijs)

Groot was mijn verbazing dat deze aanbieder op zijn website nog enkele troeven achter de hand had, die het maken van een juiste keuze kan bepalen.

Natuurlijk zal bestemming, afreisdatum en kostprijs de eerste filter zijn die de keuze beïnvloed. Maar eens deze gemaakt, kun je de volgende info raadplegen:

Gegarandeerde vertrekdata:

indien er zich achter de gekozen reis een groen icoontje bevindt, wordt de verzekering gegeven dat deze daadwerkelijk zal worden uitgevoerd, ook al is het minimum niet bereikt. Dit kan dan wel in een aangepaste vorm zijn, maar altijd in overleg.

Groepsinfo:

door op dit oranje icoontje te klikken komt er een soort van balkdiagram te voorschijn die up-to-date laat zien hoeveel personen zich voor deze reis al hebben ingeschreven. Tevens is dit onderverdeeld in hoeveel vrouwen en mannen en in leeftijdscategorie (tot 25j _ 26j tot 40j _ 41j tot 55j en 56+). Dit heeft natuurlijk al een duidelijk beeld van de groepssamenstelling.

Forum over deze reis:

Iedere reis heeft zijn eigen forum die in principe een 6-tal maanden voor vertrek wordt opgestart door de eerste geïnteresseerde. Dit begint meestal op deze manier:

Hallo, Ik wil graag deze reis gaan maken.
Maar nu is mijn vraag eigenlijk meer zijn er meer mensen van mijn leeftijd of rond mijn leeftijd (32) die naar deze bestemming willen gaan? Groetjes …

Hier komt vrij snel respons op wat natuurlijk resulteert in de eerste inschrijvingen. Na deze fase begint het eigenlijk leuk te worden om te zien hoe zo’n groep tot leven komt. De eerste twijfelaars komen op de proppen en hiermee bedoel ik de mensen die wel willen maar uit schrik voor het onbekende nog niet durven. Meestal zal er dan iemand die de reis net achter de rug heeft zich in het gesprek mengen, met de melding dat er geen reden is om schrik te hebben. Maar ook de anderen zullen met zinnen zoals: Gewoon doen, ga gezellig mee!, de persoon in kwestie proberen gerust te stellen. Ook wordt na een 8-tal ingeschrevenen een aftekening betreft de vrouw/man verhouding zichtbaar. Bij mijn intrede op de website stond de teller voor de reis waar ik interesse voor had op 8 vrouwen en 1 man. Het was grappig te zien hoe deze persoon uit schrik voor de overmacht, mannen probeerde te overhalen zich aan te sluiten. Zelf heb ik nog wat de kat uit de boom gekeken en mij uit zelfbehoud pas na de derde man ingeschreven. Mijn aankondiging tot deelname zorgde wel voor hilariteit, daar ik de dubbelzinnige mogelijkheden van het item betreft het gaatje te laat had gezien.

Lezen jullie zelf maar:

Hoi,
Bij het lezen van het forum kreeg ik medelijden met de mannen hier, en heb na wat twijfelen maar besloten mij op te offeren. Heb vandaag geboekt. Het goede nieuws is dat ik het gaatje van de mannelijke +40ers zal opvullen, het slechte nieuws voor jullie is dat ik een Belg ben. Hopelijk krijgen jullie nu niet de onweerstaanbare drang om te annuleren. Grtz,

Maar aan de andere kant was daarmee het ijs direct gebroken.

Daar de organisator vrij snel na de boeking het reserveringsnummer bij de luchtvaartmaatschappij ter beschikking stelt, waarmee de zitplaats op het vliegtuig kan worden gereserveerd, zal het forum ook de plaats zijn waar dit onderling besproken wordt.

Meestal zal het forum er ook toe leiden dat er een maand voor vertrek een bijeenkomst wordt georganiseerd, om zo de honger der nieuwsgierigheid te stillen.

Ter informatie: het eindverdict voor mijn reis was 22 personen waarvan 14 vrouwen en 8 mannen.

Nu zal bij veel van mijn mannelijke collega’s hun oogjes beginnen fonkelen bij het zien van deze verhouding. FORGET IT!!! Tenzij je liefhebber bent van boetiekbezoek en een adrenalinestoot krijgt bij het passen van kraakverse schoenen.

Nota aan de vrouwelijke leden: ik schrijf dit niet uit minachting daar ik mijn vrouwelijke medemens op handen draag en ze als gelijkwaardig beschouw. Maar jullie weten als geen ander dat onze harde schijven niet bij dezelfde producent zijn gemaakt. Ik beloof hierbij plechtig dat, de dag dat jullie met een kale kop en een bierbuik over straat durven lopen, en op de koop toe ervan overtuigd zijn dat je nog steeds sexy bent, ik mijn mening zal herzien.

Ook had ik niet verwacht dat de eindscore Nederland-Belgie: 21/1 ging zijn. Maar ik ga eerlijk toegeven, dat mijn vooroordelen onterecht waren, en dat ik de eer heb gehad deze vakantie in het gezelschap van een groep fantastische mensen te hebben mogen doorbrengen. Nu, omdat deze blog over het concept singlereizen gaat, was het niet mijn bedoeling een reisverslag te schrijven laat staan een bloemlezing van het bezochte land neer te zetten. Ik kan alleen maar zeggen dat het een zeer leuke ervaring is geweest, en ik onder de indruk was van de efficiëntie en vakmanschap waarmee deze reisorganisatie dit soort reisthema, organiseert.

En voor de nieuwsgierige lezertjes, die zich afvragen of er zich koppeltjes hebben gevormd. Bij mijn weten één. Maar wij vermoeden wel dat zij direct na de eerste bijeenkomst al terug contact met elkaar gezocht hebben. Ze hebben er wel (waarschijnlijk uit respect voor de groep) op de reis weinig van laten merken.

De kans is natuurlijk groot dat je als Belg in de minderheid zal zijn, maar eens enkele tegenstellingen weggewerkt valt er met onze Nederlandse vrienden best te leven. Enkele anekdotes uit mijn ervaring:

Om hierbij Huysentruytiaans af te sluiten: wat heb ik daar geleerd?

Ten eerste

Op de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen en Nederlands Limburg na, is de enige referentie die ze hebben over Belgen, het extravagante TV-gezin uit Brasschaat namelijk de familie P.. Maar geen nood, ik heb ze kunnen overtuigen dat de gemiddelde Belg inclusief de pasgeborenen een iets meer gesofisticeerde ontwikkeling heeft doorstaan.

Ten tweede

Tevens leven ze met het idee dat onze taalgrens een oorlogsgebied is. Nu, daar ik het onbegonnen werk vond de historiek van deze kwestie uit de doeken te doen, heb ik ze maar verwezen de eigen problematiek met hun Friese landgenoten als vergelijking te nemen. Even tussen ons. Ik moet wel toegeven dat tijdens een restaurantbezoek, toen onze twee Friese groepsleden onderling begonnen te communiceren, ik bij het aanhoren van deze klanken de spontane reactie had de hulpdiensten te verwittigen daar ik er verkeerdelijk van overtuigd was dat dit veroorzaakt werd door een derde graadverbranding als gevolg van het nuttigen van de behoorlijk gekruide Cubaanse bananensoep.

En ten derde

Op de vraagstelling of wij werkelijk met alles 10 jaar achter waren ten opzichte van Nederlanders heb ik geantwoord dit oordeel een beetje tegenstrijdig te vinden gezien dit afkomstig was uit de mond van een mannelijk persoon die zich nog altijd tooit in een roze poloshirt met rechtopstaand kraagje van Ralph Lauren.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn:

In samenspraak met de redactie heb ik er om begrijpelijke redenen van afgezien de merknaam of forumuitspraken van bestaande personen te gebruiken. Maar het typen van de slagzin “Single maar niet alleen” in de zoekmachine zou in principe genoeg moeten zijn de weg te vinden.

Prettige reis, P.

 


geplaatst door Phoenix - 6091 keer gelezen

beoordeeld 3.07/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be