Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 4 december 2012

De slaapvriend

Het ging als een schokgolf door me heen..Het idee alleen al! Maar na er met nogal wat mensen over gepraat te hebben, bleek het meer een mainstream gedachte te zijn dan ik ooit had kunnen denken. Misschien ben ik iets te behoudsgezind of heb ik net wat meer ruimdenkende vrienden en vriendinnen? Les goûts et les couleurs, on ne discute pas..

Het gebeurde tijdens een late zomeravond ergens in september. Een warm terrasje, drankje in de hand, genietend van de laatste stuiptrekkingen van een zomer die er eigenlijk geen was. Die zomer leek nogal op het liefdesleven van velen uit mijn vriendenkring....Onstuimig, wisselvallig, soms mooi, soms ongenadig koud, onvoorspelbaar, wachtend op wat je verwachtende bent maar niet komt of ONvoldoende..I guess You know the feeling..

We zaten met vijf singles, allen lang uitgekeken naar die zomer 2012 om te genieten met een partner. Twee hadden effectief een partner gehad in de zomer, maar dat was alweer voorbij, drie anderen hadden ook in de zomer hun single bestaan niet kunnen verlaten..

Het gesprek kantelde naarmate de zon onderging naar de herfst en winter die voor de deur stond...Het vallen van de bladeren, de dagen die korter worden, de donkere avonden die steeds vroeger zouden worden..De nakende winterblues, het eenzaamheidsgevoel dat zou opduiken...Plots zei iemand : "Het grootste gemis dat ik heb als single is dat gevoel om iemand naast me te hebben 's nachts, een stuk geborgenheid, iemand die bij me is, in de stilste momenten van de nacht.."..Waarop iemand anders antwoordde "Daar heb ik mijn slaapvriendje voor". Iedereen keek naar iedereen...Een slaapvriendje ?? Een wat ??

Luttele seconden later dacht iedereen hetzelfde, waarschijnlijk zal ze zo'n toyboy, een friend with benefits, een neukvriendje bedoelen...Maar toen zei onze vriendin: "Wat zit je nu allemaal te gapen, ik ken er veel die dat doen"...Jaja er zijn er inderdaad veel met dat soort van vriend of vriendinnetje, zoals wij het begrip "slaapvriendje" hadden begrepen...En toch waren we allen verkeerd. Ze legde omstandig uit dat ze een vriend had, die ook single was, nooit iets mee gehad of zou kunnen hebben, waar ze geregeld mee samen slaapt...letterlijk...slapen.....Geen knuffels of andere lichamelijke intimiteiten..gewoon slapen...

De reacties hierop waren verschillend maar over één iets was iedereen unaniem...de nachten kunnen behoorlijk eenzaam zijn. Maar of dit nu een oplossing was? De discussie hierover ging verder, raakte eigenlijk nogal verhit over het dubieuze karakter van zoiets.. Is samen slapen niet iets intiem dan? Komt dit niet heel dicht bij fysieke aantrekking? Je bed deel je toch niet zomaar?

Het moet gezegd, de drank was al rijkelijk gevloeid en de tongen kwamen losser naarmate de glazen omhoog gingen. Volgens de vriendin die het onderwerp startte zijn er in diverse landen reeds websites voor mensen die een "slaapvriend" zoeken. Met een quasi waterdicht systeem dat rare toestanden moet uitsluiten. Met een soort referentie- of quoteringsysteem...De avond veranderde in een nacht gevuld met grappen en grollen afgewisseld met de haalbaarheid van het idee. "Snurkt niet'', "Komt tegen je aan liggen", "Draagt sokken in bed", "Komt 7x per nacht uit bed om naar het toilet te gaan" enz enz, we lachtten ons een deuk met de referenties die je aan mensen zou kunnen geven...

De vriendin met een 'slaapvriend' ging er vandoor (neen, haar slaapvriend kwam niet langs die avond), we bleven nog wat napraten en we smeedden al plannen zoals die veel gemaakt worden tussen pot en pint 's nachts..we startten een website op : slaapvriend.be ! Zoals veel van die plannen bij nachte..nooit uitgevoerd bij het ontwaken...Maar we hadden een leuke avond achter de rug..Misschien een nieuw woord gevonden om mede te delen aan Van Daele uitgeverij...

Ondertussen zijn we bijna december en dit verhaal kwam vaak in andere vriendenkringen van mij ter sprake..en wat bleek...er zijn er meer dan ik dacht met een slaapvriend en er is een markt voor..

Bizarre wereld, te mooi om te vergaan op 22 december :-)


geplaatst door Blogido - 5216 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be