Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 december 2012

Het daten, en mijn denkwijze erop

Na een avondje uit rij ik meestal in de kleine uurtjes naar huis met de muziek en de verwarming aan, moe en tevreden. Ik laat de avond nog een keer aan me voorbij gaan en bedenk; dat had ik kunnen zeggen, of dat had ik beter anders kunnen zeggen, wat zij zei klopte niet, zij gedraagt zich als een slachtoffer, of is het verwend? Was ze wel oprecht? De indrukken even op een rijtje zetten, het geeft me klaarheid. Ondertussen genieten van het autorijden zelf, zo vertrouwd het voorbijglijdende lantaarn licht en flitsende witte strepen.

Dat intieme autogevoel doet me terugdenken aan mijn kinderjaren waarin ik regelmatig op mijn vaders schoot, met ongeziene hulp, de auto bestuurde, het gevulde bloemenvaasje en de sigarenrook maakte de auto tot een huiskamer. Ik ben een vaderskind en toch lijk ik op mijn moeder, ook ik hou van de geur van auto en asfalt, in de bochten spelen met de versnelling van vijf naar drie en andersom. Zo tevreden mijmerend en de weg voor mezelf, zou ik door en door willen rijden, naar Parijs desnoods. Tijd voor introspectie, me verwonderen over dingen die me overkomen, de keuzes die ik heb gemaakt en nog moet maken. Ik voel me regelmatig overstroomd door blijdschap en verwondering over hoe anders mijn leven is gelopen dan ik verwachtte. Hoe ik heb gestreden, vooral tegen mezelf.

Hoe universeel zijn niet de persoonlijke belevenissen te horen of te lezen op deze site, over uitgeput zijn, de verkeerde dates, de soms ondoordringbare onbegrip die je te beurt viel, keuzestress, het verlangen naar liefde, verbondenheid en harmonie. De waarom-vraag die iedereen zich stelt.

Ja……., jij lezer,…….. jij herkent ook hier facetten in, ik weet het.

Ik denk terug aan de tijd dat ik voort raasde in acties die mijn hart niet hadden, mezelf ontkennend. Ik was moe, moe, iedere vezel moe, ik drukte verdriet weg tot het moment van instorting. Nu, twee jaren later na mijn scheiding, ben ik zo dankbaar dat dit me overkomen is. Het bracht me inzicht en zelfkennis, wijsheid komt op kousenvoeten. Eindelijk mezelf, herboren. Ik ben een realist en rationeel geworden, in harmonie met de wereld en mezelf en ik leer nog steeds.

De metafysische ordening, waarin de mens zo klein en onbetekenend is in het universum en toch in onze wereld van betekenis: klein int groot, groot int klein. Onze gevoelens en gedrag zijn vastgelegd in onze natuur en het geeft me troost te weten dat de grote lijnen vast liggen: slechts de genen, de afkomst en de ervaring maken het verschil.

In gezelschap voer ik in de auto de mooiste gesprekken, net als na het minnekozen. In de intimiteit tot elkaar komen, de waarheid, het hart en de hand zoekend. Het valt me vaak op hoe mooi gezichten zijn als iemand een taak uitvoert of tegen me spreekt, de gedachten rond het silhouet waar je naar kijkt, de ogen wakker van concentratie. Wat is de mens en het leven de moeite waard. Wie of waar de mens ook is, we zijn allen gelijk in onze verlangens, het durven te genieten zowel man of vrouw zijnde, het samen knuffelen, het geven en het krijgen samen in innige verbondenheid, de zoektocht naar het geluk, het beter willen doen voor die ander dan jezelf, en het delen in de rechten en de plichten. Het leven en het beleven samen in vrede.

De gelovigen hebben het helaas nog steeds niet begrepen. “Vrede is niet de afwezigheid van oorlog. Het is een deugd, een geestesstemming, het is de dispositie voor goede daden, vertrouwen en recht die er zou moeten zijn voor iedereen, gelovigen van welke God deze ook mag zijn of niet gelovigen.’

Wat betreft het volgende jaar, “niets wat je in de winkel koopt, maar alles wat je stilletjes hoopt” dat wens ik iedereen voor 2013,

Magnific


geplaatst door Magnific - 5314 keer gelezen

beoordeeld 3.17/5 (23 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be