Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 29 december 2012

Kerstsfeer

Ik ben in een wat sentimentele bui vandaag. Misschien wat sentimenteel omdat ik nog niet helemaal uitgeslapen ben, of omdat de zuurstof niet zo vlot in en uit kan wegens de snotvalling, of is het een gevolg van het zicht op de talrijke parelende regendruppels die het prachtige witte sneeuwwondertapijt vervangen van enkele weken terug.

Meerdere takken in de tuin bogen toen zo nederig door onder de zware vlokkenlast die op hen drukte , alles was zo maagdelijk wit en onaangeroerd, net alsof je je eerste stappen weer eens kon zetten boven een onvoltooid verleden tijd.

Als kind dacht ik dat sneeuwvlokjes tranen van engeltjes waren, ik vond engelen heel leuk en vlokjes zo zacht. Engelen huilden dus niet zoveel in mijn kinderlijk denken, als volwassen kind weet ik ondertussen dat ze absoluut niet huilen, ze hangen enkel hoog te bengelen in kerstbomen en bestoft in kerken.
Ik heb een zeer sobere en toch mooie kerstversiering uitgehaald.
Trouwens ,ik vind de wereld buiten dit huis één en al kerst.
Gisterenavond bleken de buren aan de overkant nog wat extra verlichting in hun tuin gehangen te hebben,toevallig net iets meer dan hun eigen buren al gedaan hadden.
Voor mij mogen ze verder gaan in hun competitiedrang, zolang het de spuigaten niet uitloopt is alles ok.
Twee straten verder is er zo een huis dat waarlijk een kerstverkrachting is geworden. Een hele kudde verlichte herten, een horde opklimmende kerstmannen, lelijke lampen in alle kleuren, je kan er niet zonder afschuw of ironische glimlach voorbij rijden. Kerstkabouters zijn misschien nog wel een gat in de markt en zouden zeker niet misstaan bij het bonte allegaartje in hun tuin.
Maar, laat het wel wezen, de bewoners hebben echt wel grote inzet betoond voor de kerstsfeer in hun omgeving...
Een kerstavond zonder wit sneeuwtapijt brengt wat minder sentiment aan de oppervlakte. Het zal geen wonderlijke magische avond worden, zo eentje waarop je als kind de engelen kon zien wenen,gewoon omdat het allemaal zo wondermooi was als er sneeuw lag.
Op deze speciale kerstmomenten haal je al je kinderdromen en ook alle andere nog eens van stal. Je pakt jezelf in een mooiere verpakking met of zonder strik, daarna kan lekker eten, je pakjes openen en blij wezen.
Indertijd was de inhoud van mijn pakje op de familieavond vaak niet zo ok bevonden door me, of laat ik het zelfs erger stellen, vaak diep ontgoochelend. Ik bespaar je het lijstje, het is te erg voor woorden.
Maar mits wat creatief denken los je ook dat probleem op, je koopt een cadeautje extra voor jezelf wat dan ‘s nachts thuis geduldig op je ligt te wachten, de vreugde kan dan niet op.
Kerst of niet, het leukste en zaligste cadeau is een ander mens te kennen of ontmoeten.
Ieder mens kan op zich een gift zijn voor een andere en al wie enigszins wat gift in hem of haar heeft moet je blijven koesteren ook als het geen kerst is.


geplaatst door Eirini - 5100 keer gelezen

beoordeeld 4.31/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be