Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 4 december 2012

Lijden doet scheiden

Je bent jong, en boven een zekere hoogte onervaren. Niet ‘tot zekere hoogte’ want dat zou verkeerd uitgedrukt zijn; want je bent maar ervaren tot de hoogte die je bereikt had.
Getrouwd, er komt dra een kind dat groeit en armpjes uit steekt en waar je mee dolt en vreugd aan beleeft. Een kind dat je samen hebt en dat de aandacht afleidt van het stel dat je samen bent; of misschien net niet. Dat is iets wat je pas later gaat opmerken. Tijd doet altijd zijn werk; dat valt mee of gaat tegen. Valt het tegen dan vraag je je af waarom. Je ziet andere vrouwen/mannen en ziet dat het daar anders mee gaat, bevredigend lijkt wel. Je gaat het zelf aan den lijve ondervinden; uit onvrede, en niet anders.
Kortom, je vindt de draai en de drive niet (meer). Je voelt voor je partner niet (meer) datgene wat je graag wou. Er schort wat aan. Het is in bed ook niet zoals je het graag wou. Je wijt het aan jezelf wanneer de ander steeds is zoals altijd al. Eigenlijk wil je het toch anders; maar het lijkt niet mogelijk. Ook zonder vreemdgaan voel je aan je ellebogen dat er wat schort, maar weet niet waarom. Je partner vergaapt zich aan de wolken terwijl jij met je voeten op drijfzand lijkt te staan. Er is geen rustige vastigheid, maar ook geen vadsige rustigheid. Er is alleen onrust in je binnenste. Is het dat, zo’n huwelijk? Eigenlijk baal je daar dan van.
En toch zie je anderen waar het goed lijkt te gaan.
Je probeert verder; goede wil genoeg, maar die wordt niet bevredigd. Je groeit uiteen en het loopt steeds meer scheef: elk gaat zijn of haar weg. Daar lijd je eigenlijk onder. Dit heb je nooit gewild.
Onmacht neemt bezit van je en verlamt je. Je bent bezig weg te zinken in ongeluk. Dat heb je niet verdiend, vind je zelf. Maar wat gedaan? Je grijpt de een of andere gelegenheid aan tot het verwerven van beter inzicht; in jezelf om te beginnen. Je ontdekt dat je wel beschikt over vermogens om het proeven van geluk te beleven. Maar niet met die partner van je, lijkt het wel. Toch heb je er nog niet de vinger op kunnen leggen waaraan het dan ligt.
Maar je lijdt er onder, en je lijden wordt erger. Je wordt existentieel ongelukkig. En nochtans….als je alleen bent lijkt het je te kunnen lukken. Er lijken plenty mensen te zijn die je aanvaarden en waarmee je geen moeite hebt.
Nee, alleen met die partner lukt het niet. Je sleept je verder…waar naartoe ?
Tot de bom barst; omdat je zelf de slagpin uit de handgranaat hebt getrokken. Maar je maalt er niet om.
Lijden doet scheiden. Maar daarna gaat het wel beter. Of dat denk je.

 


geplaatst door Blogics - 4885 keer gelezen

beoordeeld 3.69/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be