Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 4 december 2012

Singles feest.

Dit weekend was ik uitgenodigd op een “singles” feestje. Er waren o.a. singles aanwezig, die kort of langer op een dating site gestaan hadden. Hun ervaringen waren positief en negatief, maar vooral voer voor interessante gesprekken aan tafel. Ik wil u, een aantal uitspraken van die avond voorstellen. Het gaat niet welbepaald over deze specifieke dating site (M4M), maar meer over daten in het algemeen.

Als eerste: goede mannen: kom uit uw kot! Als dames uitgaan komen ze mannen van allerlei slag tegen, maar zelden de echt goede mannen. “Waar zitten die? Waar kunnen we die vinden?” vroegen ze zich af. Eén ervan zat die avond natuurlijk bij hen aan tafel :)

Dating sites hebben alles te maken met het maken en omgaan met verwachtingen. Soms heb je een heel goed contact en wil je elkaar ontmoeten. Mannen zouden, volgens de dames, vlugger een “dating” gevoel hebben. De dames zien het eerder als het aftasten van verwachtingen om te zien of de match er wel degelijk is. We hebben allemaal een rugzakje en we willen ons niet 2x aan dezelfde steen stoten. Je kan je dan afvragen, wanneer of waar een vrouw de “chemie”, die toch altijd verwacht wordt, plaatst of voelt. Kan je na zo’n checklist die chemie nog wel voelen?

Wat is die veel genoemde chemie eigenlijk? Het zijn blijkbaar niet zomaar wat chemische stoffen die over en weer vliegen. Wat is het geheime ingrediënt dat je opeens doet trillen van in je hoofd tot in de toppen van je vingers en de tippen van je tenen? Dat vlinders in je buik doet fladderen en je zo alle eetlust ontneemt?

Voor zowel de heer als de dame, is het in ieder geval een combinatie van uiterlijk en innerlijk. Het perfecte lichaam met een hol hoofd, waaruit bij de eerste kennismaking seksueel getinte uitspraken komen, bevorderen die chemie in ieder geval niet.

Het anoniem bezoeken kwam ook ter sprake. De dames bevestigden dat zij de profielen vaak anoniem bezoeken, in tegenstelling tot de heren. De reden: een vrouw heeft nog steeds liever dat de man het initiatief neemt om niet het gevoel te hebben, dat zij een man nalopen. Als ze dan toch een “hint” willen geven aan die persoon, bezoeken ze zijn profiel eens niet anoniem. Dus heren, een waardevolle tip.

Heren, ga dansles volgen. De dames snakken naar goede dansers. Ik stond dit weekend met open ogen te kijken naar salsa dansende dames. Wat jammer dat ik zelfs de basispas niet kende. Zijn er danscursussen met een tekort aan mannen, waar we een spoedcursus salsa kunnen volgen? Contacteer mij :)

En tot slot: dating sites hebben enkel een beperkt “sociaal” aspect. Het zou meer uit het hoekje van de “supermarkt” moeten geraken en meer socialer worden. Te vaak wordt ervan uit gegaan dat een dating site enkel dient om je levenspartner te ontmoeten. Maar het biedt eveneens de mogelijkheid om je vriendenkring uit te breiden, je sociale leven te vergroten met gelijkgestemden.

Waarom worden er zo weinig activiteiten georganiseerd voor singles? Er was zeker het gevoel dat er een markt voor is. Fuiven, filmbezoeken, samen sporten, noem maar op. Waar wachten dating sites of handige ondernemers op om deze markt (beter) te bespelen?

Beste lezer: akkoord of niet akkoord met deze uitspraken? Geef gerust jullie commentaar, publiekelijk of persoonlijk. Tenslotte helpen ervaringen delen ons op onze weg. 


geplaatst door Semm - 5496 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be