Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 27 december 2012

Stil maar nu

Ik diep m’n rode pakje Lucky Strike roltabak op, haal er een plukje shag uit en draai een kegelvormige sigaret. Ik lik en kleef en voorzie me van vuur met m’n Bic-aansteker. Ik neem een trekje en rook en inhaleer alsof er een vakjury staat toe te kijken dat nadien punten zal uitreiken.

En daar sta je dan. Buiten. Want daar hoor je nu te staan. Samen met de andere verdomden die verhangen zijn aan teer, aceton, benzeen, nictone en nog meer van dat leuks. Je haalt gauw je gsm boven en kijkt of er toch geen nieuwe berichten zijn binnengelopen. Nog geen smartphone in m’n broekzak, dus ik kan niet snel eens door de nieuwste tweets scrollen.

“Nogal een weer, hé?”
   “Ja, nogal frisjes.”
“Ja, redelijk.”

   Geen nieuwe berichten? Nee.
Over het weer hebb ik al gepraat met mijn collega-roker. Waar kan ik het nu over hebben? Vragen of het smaakt? Dat is een beetje raar. Niet? Waarom moet een stilte soms zo pijnlijk zijn. Of nee, waarom kan ik niet gewoon een gesprekje hebben met iemand die ik niet ken? Hoe noemden ze dat alweer? Smirting! Ja, dat was het. Een samenstelling van “smoking” en “flirting”. Toen ik het woord voor het eerst hoorde, nu enkele jaren geleden sinds we als roker verbannen werden naar de stoep, juichte ik. Hoera voor smirting! Nu zouden we rokende meisjes kunnen aanspreken omdat we samen, tegelijkertijd, toevallig op ’t zelfde moment en op dezelfde plaats, de teer en het benzeen en wat nog allemaal uit de peuk aan het sleuren waren.

De realiteit is anders. Helaas. Nog te vaak eer ik de spreuk "Spreken is zilver, maar zwijgen is goud".


geplaatst door StevenIm - 5068 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be