Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 26 december 2012

Things to share

Lieve lezer, T2S is voor iedereen toegankelijk en iedereen kan het lezen Iedereen kan dus ook controleren wat ik hierop volgend ga beweren.

Op dit ogenblik is het een soort van publieke chat box waarop een 20tal regelmatige deelnemers, mezelf meegeteld, hun meningen en commentaren uitwisselen. Niet zo veel hé op een totaal van hoeveel leden.

Ik heb niet de moeite gedaan een statistiek te maken waarover elke melding gaat, dat kan je zelf lezen. Meestal beperkt het zich tot wat ik “entertainment” zou noemen, het uitwisselen van grappen en spitsvondigheidjes, woordspelingen, allemaal onschuldig en voor mij geen probleem op zich.

Maar als je ver genoeg terug gaat in de tijd vind je wel eens eentje waarbij iemand een probleem aanhaalt. Daar wordt dan door de eerste half-grappend op geantwoord om de zaak te relativeren, te verzachten. De volgende pikt in op de grap, niet op het probleem en eer je paternosterbollekensfabriek gezegd hebt, volgt commentaar op commentaar op commentaar. Dan gaan we mekaar overtreffen in spitsvondigheidjes, taalkunsten, grappig doen en mekaar vliegen afvangen. En op het laatst weet niemand nog waar het om de duvel om begonnen is. En waar blijft de schrijver met zijn probleem?

Komt de melding: “ik heb een nieuw lief”. Goed ik ben blij voor jullie allebei, geluk gewenst, maar ik ken jullie niet. Eigenlijk heb ik er geen zaken mee en heb ik er dus ook geen boodschap aan. Nee, gegarandeerd, hierop ontploft een vulkaan aan gelukwensen en goede raad tot elk zijn zegje eens of meermaals gedaan heeft.

“Hallo, allemaal ik ben terug”. Goed maar dat merken we wel als we van jou iets lezen, dat hoef je ons niet apart te melden.

Er komen ook ernstige mededelingen maar het eindigt steeds opnieuw in gewarrel en gewoel.

Soms, zelden verschijnt een nieuwe naam, maar die zie je één, hoogstens 2 maal. De schrijver krijgt geen zinnig, vaak een onzinnig antwoord en probeert het geen tweede keer. Weg deelnemer aan T2S.

Let wel, ik verwijt niemand iets, ik gooi niet met stenen Dit ding leidt een eigen leven en het is wat het is.

Maar is dit dan de enige bedoeling van T2S? Ik hoop van niet.

Things to share, dingen om te delen in goed Nederlands. Duidelijk zou je denken, maar dat heeft meerdere betekenissen. Je kan gewoon delen, maar ook meedelen, of mededelen.

Een taart deel je, maar ook lief en leed.

Je kunt ook gewoon meedelen, ik heb dit of dat beleefd, dit of dat boek gelezen enz

Is er een prachtconcert op komst dan schrijf je een mededeling.

En toch is het aantal deelnemers wel heel beperkt.

Wie niet ijzersterk in zijn/haar schoenen staat begint hier niet aan.

Wie een beetje zwak is in taal begint hier niet aan.

Wie grammaticaal wel eens fouten durft maken, begint hier nier aan.

Wie wel eens zondigt tegen d, t, of dt begint hier niet aan.

Want en dat kun je constant lezen, op elke slak wordt hier zout gelegd!

En dat, dat voel je met je ellebogen, schrikt velen af die wel iets te delen hebben, lief en leed.

Natuurlijk mag het geen klaagmuur worden voor echte of vermeende problemen. Indien dit toch gebeurt dan antwoord je niet, simpel, einde klacht.

Maar eigenlijk is T2S een verzameling gemiste kansen. We hebben hier binnen deze site een prachtig instrument en wat doen we ermee? Met dat “prachtinstrument” zijn we constant nagels aan het inslaan en liefst nagels met koppen.

Dit zou een forum kunnen zijn, waar we echt iets met elkaar delen. Maar meestal is het een podium waar wij onszelf willen tonen, laten zien wat wij allemaal wel kunnen bedenken, hoe spitsvondig we wel zijn. Een forum voor grappen, spot en cynisme tot en met minder vriendelijke dingen.

Maar daar gaat het niet om. HET GAAT OM DE VRAAGSTELLER EN ZIJN/HAAR VRAAG.

T2S zou een deel van dit medium moeten zijn waar iedereen terecht kan, zonder angst aan de muur gespijkerd te worden of tot ridicule van de club te worden bevorderd.

Things2share noemt het en wees eens eerlijk, wat delen we? Gewoon, lees het nog eens, ga eens een paar weken terug en wees dan eens kritisch. Ik sta in mijn mening niet alleen, dat weet ik zeker, maar evenmin kan ik het alleen veranderen. Dat moeten we samen doen.

Wie een oplossing ziet, al is ze half en kreupel, weet me te vinden, alle en elke commentaar is welkom, met dank aanvaard.

En dan wens ik jullie nog prettige feestdagen en vreugde en vrede in jullie harten.


geplaatst door Vertel - 5190 keer gelezen

beoordeeld 2.93/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be