Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 12 januari 2013

Are roses meant to be red ?

Vredige vroege morgen,8u al aan de koffie met de krant in mijn zeer gezellige omgeving.
Leven en verlangen, ’t is zoals een mooie puzzel die in een doos voor je ligt en waarvan je het eindresultaat kan bewonderen vooraan op cover. De inhoud is iets die je zelf met veel geduld, inzet en volharding moet proberen ineen te puzzelen. Is het een puzzel voor twee of voor jezelf, dat wijst de tijd wel uit met als onbevangen motto "Do not worry about things falling into place, where they fall it will be the right place".
Gelukkig zijn en voelen heeft steeds een keerzijde, ’t is een state of mind die je opbouwt en voor jezelf toelaat en ervan geniet. Je voelt soms de rust, je eigen innerlijke kracht, deelt die met anderen en onbewust weet je dat er steeds enkele dagen aankomen dat dit gevoel of broze evenwicht kan overschaduwd worden door onverwachte pijnlijke ervaringen in realiteit of door plotse onduidelijkheid die soms zeer belastend op je inwerken .
Ik heb oudejaar gevierd met bevriende koppels, een heerlijke feestavond tot in de vroege morgenstond, een herinnering waar ik nog een heel jaar kan van nagenieten.
Op 1 januari ging het er dus iets minder actief aan toe, zoals je al kan raden. Tijd genomen voor een lange DVD sessie, eerst de ‘The Pillars of the Earth” en daarna uit pure nostalgie een herhaling van het mooie “La Meglio Gioventu".
Het laatste is vooral indrukwekkend mooi om te ondergaan terwijl je naast een haardvuur zit die met een schichtige vlam weer helemaal heropleeft als de tijd op het beeld vooruitgaat en je het leven en al de tragische gebeurtenissen erin mee beleeft.
Niets is wat het had kunnen zijn en je ziet zoveel gemiste kansen en pijnlijke toestanden aan je voorbijgaan tot ze weer in een nieuw en prachtig ander evenwicht komen. Zoveel liefde, verdriet, dood en ondraaglijke lichtheid van het bestaan dat ze ieder met zich meedragen. Je herkent er zoveel in, een heel stuk van je eigen leven komt gevoelsmatig aan de oppervlakte maar is zo makkelijk om te ondergaan omdat het beeld je gefascineerd verder sleept in de tijd. Plus punt (voor mij althans) is dat het van Italiaanse makelij is en de vrouwen een ongelooflijke lieftallige charme uitstralen en zo in alle tristessa oogverblindende schoonheden blijven, de mannen die diepzinnige mooie ogen hebben en dat zuiderse aura om hen hangt.
Bij bepaalde zinnen en de meeslepende muziek valt er een vreemde filosofische stilte en rust over je. Alles blijkt zijn zin te hebben, zo lijkt het toch….


geplaatst door Eirini - 5355 keer gelezen

beoordeeld 3.27/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be