Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 8 januari 2013

DROMEN ZIJN GEEN BEDROG!

Aan het begin van het nieuwe jaar spreken we wensen en goede voornemens uit. Dit jaar sta ik stil bij de vele wensen die in januari worden geuit. Een wens uitspreken is meer dan laten weten wat u graag wilt of wat u een ander gunt in het nieuwe jaar. In een wens zit behalve een vraag ook een verwachting verborgen. Het houdt de belofte in dat wat u zo graag wilt voor uzelf of voor de ander, ook waarheid wordt. Daarmee krijgt de wens iets magisch. Deze magische betekenis wordt vaker aan wensen gekoppeld. Denkt u maar eens aan de magische wens die u als kind mocht uitspreken als u de verjaardagskaarsjes uitblies of als u een vallende ster had gezien

Vooral kinderen geloven graag dat wat ze denken de werkelijkheid beïnvloedt. Maar ook veel volwassen mensen hebben het magisch denken nog steeds niet afgeleerd. Jaarlijks rond Nieuwjaar werpen honderden mensen hun stille verlangens in die virtuele wensput.

Maar misschien kunt u daar niet zoveel mee. U staat met beide benen op de grond en gelooft niet zo in de magische betekenis van wensen; dat vindt u bijgeloof. Ik ga u dan ook niet vertellen dat u uw doelen het best zult behalen door het uitspreken van bezwerende spreuken of magische rituelen.

Ook ik had voor mijn eigen en deels nauwe familie en vrienden de meest beste en voorspoedige wensen uitgestuurd, net als jullie had ik niet vergeten in mijn vorige blog.

Nooit vermoedend noch bij stilgestaan dat wensen en geluk, wat mij betreft althans, zo dicht bij elkaar hadden kunnen staan als dit jaar.

Dit nu bekomen prille geluk keert terug naar halverwege november 2012, op de site 50+match een zustersite van deze waar ik onder dezelfde naam ook een lid van ben.

Zij, een aantrekkelijke 56 jarige dame, stond vermeld onder de naam “Kraaltje”, iets wat later bleek de naam van haar poes te zijn. Deze dame eerst te hebben ontmoet op 1 to 1 chat, bleek zo te lezen, over dezelfde verwachtingen, waarden en opvattingen te bezitten waar ook ik naar zocht.

We konden het zeer goed vinden met elkaar, op de 1 to 1 chat, met lieve kleurige woorden en warme uitdrukkingen die je in een stil moment deden wegglijden in diepe wenselijke dromen. Iets wat me op dat ogenblik al een beetje in vervoering had gebracht. Doch steeds met beide voeten op de grond blijvend, daar zweven op mijn leeftijd niet meer van toepassing is.

Zo het meermaals kan gebeuren, jullie waarschijnlijk ook wel bekent, is het niet altijd evident om snel tot een ontmoeting te kunnen overgaan. We weten allen best dat werken vooralsnog een belangrijk punt in ons leven uitmaakt, niettegenstaande ik me erop toe zag mijn werkagenda aan te passen voor haar wat me toch maar niet lukte, tot mijn grootste spijt toe.

Kraaltje die kapster van beroep is had het natuurlijk ook niet makkelijk wat dat betreft, klanten kan men natuurlijk niet laten wachten om hun haren in een modieuze snit, al dan niet met een nieuw kleurtje te voorzien, of wat dacht je? Dit was een eerlijk en rechtvaardig excuus van haar, zodoende we er niet in konden komen om toch tot een ontmoeting te kunnen overgaan.

Het meeste waar we ons rekening dienden te nemen was de afstand, zij woonde in Grimbergen, ikzelf te Damme, een angstvallige 90km asvaltwegen die een meer dan belemmerd gegeven zou worden.

Het intense verlangen om elkaar te kunnen zien verzwakte met de dag meer en meer, ondanks het regelmatig chatten en elkaar iedere keer het beste nog te wensen op succes om alsnog een nieuwe liefde te vinden, daar die verdomde 90km luchtledigheid en onze werkschema namelijk een hardnekkig knelpunt bleek te zijn voor ons beiden. Enige tijd later en een paar tegenvallende dates later, zo moet je het ook bekijken, het is niet van de eerste keer dat het je lukt, al weet men dit nooit op voorhand?

Een droom.., die droom…, mijn droom op geluk waarop ik in het verleden meerdere keren van ontwaakte, diep in donkere nachten, terug opstaand en het warme bed zielloos achterlatend vluchtend naar de keuken om iets te drinken, hopend deze droom van me door te spoelen met een kop hete melk, telkens tevergeefs.

“Dromen zijn bedrog”: zowaar zingt Marco Borsato op al zijn concerten, wie heeft dit nog niet met volle borst meegezongen van de Nederlander met Italiaanse roods meest bekendste hit?

Wel “Dromen zijn geen bedrog” die zanger heeft het nietsvermoedend verkeerd voor!

Op 30 december 2012, een dag die gegrift in mijn geheugen zal blijven staan, ’s avonds buiten giert de wind de wolken boven Damme hebben hun sluizen geopend, binnen heb ik de verwarming vol open staan, heerlijke muziek inde huiskamer overheerst het gekletter van de regen op de ramen, liggend in de sofa een glaasje rode wijn bij de hand.

Een moment op even op de site te gaan ter verkenning, is het een verdoezeling om de eenzaamheid te doorbreken? Misschien wel, maar ook een nieuwsgierigheid die er bij ieder van ons kennelijk in zit. Wie is aanwezig online?Wie heeft mijn profiel bekeken? Ik meen dat dit ook bij jullie kenbaar is, zoveel verschil in een mens is er niet volgens mij?

Dan plots, het invoegende deelvenster “kraaltje wens 1 to 1 chat”, komt tevoorschijn op mijn scherm, dit komt als het mooiste beeld voor die ik maar wensen kan op een avond als deze. Kraaltje is mij nog steeds niet vergeten, net als ik trouwens. Ogenblikkelijk start de conversatie van wederzijdse groeten, gevolgd door meer persoonlijke tekst. Naderhand kunnen we dan toch eens zijn om elkaar te ontmoeten, het wederzijdse verlangen naar elkaar toe is dus nog steeds waarneembaar, zelf heb ik namelijk verlof dus dat is een welgekomen gegeven die ons in die mogelijkheid kan brengen. We zouden elkaar ’s anderendaags na haar werkzaamheden ontmoeten in een door haar afgesproken gekende zeer gedistingeerde Brasserie nabij de Heizel, dat ik daardoor naar het Brusselse moest rijden neem ik er met het meeste genoegen bij.

Wachtende op de parking, zoals afgesproken, zie ik een zilvergrijze gesloten cabriolet oprijden. De dame in kwestie die de wagen bestuurde, de in de wind meewiegende blonde strakke haren, modieus gekleed op hoog punt schoeisel stapt zeer vrouwelijk naar me toe. Zij is het, ik herken haar, ze lijkt als op de profielfoto’s, nee ze ziet er op zijn minst 10 jaar jonger uit dan haar leeftijd werkelijk is, recente foto’s geven een goede indruk maar nu is ze hier in levende lijve en nog mooier dan ik had verwacht. Mijn hart bonst. Haar zeer mooie uitstraling is daarvan de oorzaak.

Binnen in de Brasserie, onze ogen niet afwijkend van elkaar gaan de gesprekken gemoedelijk met hier en daar een prikje humor. We komen tot de conclusie na uitvoerig kennis te hebben gemaakt en 2 glaasjes champagne verder dat we elkaar best aangenaam vinden, er is blijk van wederzijds flirten, haar helder groenblauwe ogen spreken dan ook boekdelen. Hoe zouden die van mij geweest zijn?

Ik laat me uit vertellend dat we 31 december zijn, ik de avond alleen zal moeten doorbrengen, mijn kinderen wensten tegen het omgangrecht in liever bij hun moeder te verblijven, daar zouden immers nog meer familie leden zijn, iets wat ik Hen niet wilde ontnemen, dus nodig ik Kraaltje uit te Damme om deze samen met me door te brengen, kreeft en vis op het menu staande, en denkend,” heb niets te verliezen een nee heb ik altijd, een ja kan ik krijgen”. Tenslotte wil ik me ook niet opdringen, het is gewoon een vriendin uitnodigen, ik stelde me er ook niets meer voor dan samen te dineren. Kamers genoeg in mijn appartement en ze dit maar moet aanzien als een avondje B&B te Damme. Zijzelf was ook alleen die avond volgens haar verklaring, had oesters voorzien en champagne, maar……………….., zo vlug op een uitnodiging ingaan van een nog op zich ongekende man, dit niet te kunnen aanvaarden, evengoed wel aangenaam verrast te zijn door die uitnodiging.

We nemen nog elk een koffie, we zijn beiden met de auto en denken aan onze veiligheid, verder converserend over alles en nog wat en haar tussendoor nog meegevend er toch nog eens over na te denken wat betrof de uitnodiging, nemen we na twee en een half uur aangenaam gesprek over de meest uiteenlopende aspecten van ons verleden en toekomst afscheid van elkaar met een vriendschappelijke kus.

In mijn auto gekomen, nog steeds genietend van haar parfum die zich had vastgekleefd op mijn wang, begeef ik me naar de autosnelweg E40 richting kust. Een heerlijk gevoel blijft me bij van deze ontmoeting, wat een dame!

Luisterend naar nostalgische muziek lopen de kilometers verder onder me door, tot ik wordt opgebeld, de boordcomputer verteld me dat het “kraaltje “ is, en opent automatisch de telefoonverbinding met haar

Ook bij haar is het gevoel van harmonie en deels aantrekking tot elkaar blijven steken als een harpoen, ze wil ondanks de korte tijd die we elkaar hadden toevertrouwd alsnog het risico nemen om deze avond de overgang van oud naar nieuw samen te vieren, dat is wat uit de boxen van de wagen weerklinkt als een tekst van het mooiste liefdeslied in mijn oren.

Thuis aangekomen, na een rit die opvallend korter geduurd had dan normaal ondanks het verkeer, begin ik met spoed de voorbereiding voor het diner. Ik had tijd tot acht uur. Dat lukt me best dacht ik.

Hectisch is het wanneer je voor een dergelijke avond staat op zo’n kort termijn, zenuwen moeten beheersen is nu ook wel iets waar ik me niet al te druk over maak, maar alles moet er toch piekfijn uitzien, zo ben ik wel, dus snel voortmaken was de boodschap. Seconden, minuten vliegen voorbij.

Men had mij vroeger geleerd dat 1 uur bestond uit 60 minuten, 1 minuut bestond uit 60 seconden, maar dat 1 seconde wachtend op haar een eeuwigheid zou duren was me nooit meegegeven. Ongelooflijk hoe ik verlangde naar die avond met haar, mezelf voorgenomen dat dit enkel een gezellig samenzijn zou worden.

Acht uur vijfentwintig is het ondertussen, dan pas gaat de bel, Kraaltje excuseert zich voor het te laat zijn daar de GPS die de omleiding niet had weergegeven op weg naar Damme de boosdoener is van dit euvel, wat volledig correct is, de wegenwerken hier in de buurt zijn een knelpunt voor iedereen die de omgeving niet kent, en dus voor zo’n hebbeding als een GPS is dat niet anders. Opnieuw geven we elkaar een vriendschappelijke welkoms kus, ik help haar met de bagage en de oesters die ze ook had meegebracht. Wat ziet ze er prachtig uit zoals ze voor me loopt naar de vestiaire alwaar ik haar ontdoe van haar jas en sjaal.

De avond is op gang gekomen, nadat we samen in de keuken het gevecht hadden gewonnen tegen de oesters om die te openen en ons in de woonkamer op de bank hadden gezeteld, vergezeld van overdaad aan kaarsjes op de salontafel en heerlijke love-songs op de achtergrond, vergenoegen we ons aan de starters met champagne, vertellend van vervlogen tijden maar evengoed ook van dit ongeloofwaardige en onvoorziene moment die ons te beurt viel.

Iets later serveerde ik het entree van kreeft met aangepaste wijn aan de ook met kaarsjes versierde tafel, die ze wel leek te waarderen om het zo mooi gemaakt te hebben. We aten het bord van zee genoegen smakelijk op met nog steeds elkaar van goede conversaties te vermaken. We ontdekken samen dat we veel raakpunten hebben, wat als verrassend overkomt maar daar en tegen we ons meer en meer relaxer voelen tot elkaar.

De woonkamer zoals vermeld gevuld met romantische lichtjes en de daar bijhorende muziek nodigde ons uit om tussendoor de gerechten een dansje te plaatsen. Passie was wat ik voelde, heel diep in mij. Was dit het gevoel waar iedereen opnieuw naar verlangt, ja dus……….. dit is wat men zegt “le coup du foudre”, was ik op slag verloren?

Dan kwam het moment, dat de klok zoals het iedere dag één keer doet, 12 keer slaat, we staan recht van de ons tegenoverstaande stoel aan tafel……………. Komen naar elkaar toe om elkaar gelukkig Nieuwjaar te wensen geven elkaar een kus………en…………… het kussen houdt niet meer op……..Niet alleen buiten hoorden we vuurwerk afgaan, binnen was de het vuurwerk net zo intens. Wie had dit kunnen denken het begin van 2013 zo te kunnen starten?

Wat verder nog die avond en nacht gebeurde onthoud ik U, daar dient deze site niet voor, en zou dit ten ander ook nooit weergeven.

Ondertussen zijn we een week verder, Kraaltje en ikzelf hebben afwisselend bij elkaar gelogeerd, elkaar verder leren kennen en verkennen, samen shoppen gegaan, samen strandwandelingen gemaakt, dit is misschien cliché maar het is “ magnific” Kraaltje is een prachtvrouw! Nog steeds duurt één seconde zonder haar een eeuwigheid.

En nog steeds heb ik één wens, laat dit eeuwig duren!

Dus voor iedereen op de site met inbegrip van Marco Borsato, kan ik getuigen, “ dromen zijn geen bedrog”

DROMEN KUNNEN WERKELIJKHEID WORDEN!

Getekend Magnific


geplaatst door Magnific - 5613 keer gelezen

beoordeeld 2.46/5 (26 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be