Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 20 januari 2013

GENEUGTEN DES LEVENS

Het zijn de geneugten des levens waar men ook zou van moeten kunnen genieten. De roze bloesems in de bomen, de madeliefjes in het gras. Het zonnetje dat tussen de heldergroene bomen zijn stralen neer laat dalen. De fluitende vogeltjes of het bruisen van de zee. Een prachtig boek, een romantische filmavond. Een kusje op je neus, een liefdevolle knuffel. Een goed kopje koffie als afsluiting van een normale doch heerlijke maaltijd. Een vriendelijke glimlach van een vreemde op straat, een lief compliment. De morgen groet van je buur die op wollen schoeisel in kamerjas zijn brievenbus leegt. De eenzame ondergaande zon , roodkleurend aan de horizon helemaal op het einde van de zee. De mooie vergezichten in onze vlakke polders, bedekt van koude kristallen die zich als een volledig wit laken van sneeuw over de velden overtrokken hebben. Dit zijn de geneugten des levens die je als mens nog zou moeten weten te waarderen, ze zijn er voor iedereen en zijn gratis op de koop toe. Velen van ons staan er niet meer bij stil, hebben een stressie leven en rijden het nietsvermoedend voorbij haastend naar kantoor, kinderen afzettend aan de school, of eender waar ook.

En muziek. Muziek is ook één der geneugten des levens. Gedurende de jaren heen heb ik een omvangrijke en tevens ook een verscheidenheid van muziekbestanden opgeslagen, samengebundeld tot een mega map van ontelbare songs van allerhande komende uit de jaren stillekes tot op heden( de oudste is van 1933)

Uit die collectie kies ik er maandelijks zo’n 200 tal uit om die dan op een schijfje te branden, waar ik mezelf mee geschenk die te beluisteren in de auto tijdens de vele ritten privé en voor werkzaamheden naar klanten toe, luisterend naar de intensiteit van de klanken, de bijbehorende welomschreven en verklarende tekst, die als een boodschap tot iedere luisteraar overkomt.

Ook dit zijn de geneugten des levens.

De stille momenten van het aanschouwen van je niets vermoedende kinderen terwijl die aan het spelen, studeren of andere activiteiten aan het doen zijn. Het volgen van hun uitdrukkingen op hun gezicht en te kunnen vaststellen dat ze zoveel op je lijken. Je kinderen, en kinderen in het algemeen, zijn tenslotte onze meest dierbaren, op hun schouders rust onze toekomst.

Als gescheiden man, en een standaard regeling hebbende betreffende het omgangsrecht van de kinderen, moet ik eerlijk bekennen dat ik hen op vele momenten mis. Ik weet best dat hun moeder er zeer zorgzaam voor is, en toch……………….voel ik me voorbij gelopen. Ik sta er dan ook met neergebogen hoofd bij……….denkend……….ben ik nu nog diezelfde vader voor hen? Missen ze me ook net zoveel als ik hen? Dit is een gedachte die waarschijnlijk bij iedere vader in hun doemdenkende grijze massa blijft borrelen. Mijn geluk is dan ook overweldigend als ik die pubers kan gaan afhalen voor het weekend, berustend op speelse gezelligheid, hun uitgesmeerde verhalen van de voorbije 2 weken te mogen aanhoren. S’ avonds laat voor ik ga slapen, nog eens geniepig piepen door de kleine opengemaakte slaapkamer deur, te zien of ze goed ondergedekt zijn, hen rustig zien slapen geeft me dan weer een heerlijk gevoel, wat ben ik blij zijn met onze kinderen, ze zijn mijn alles, en zullen dit altijd zijn. Een groot schuldgevoel komt dan soms over me heen, waarom moest dit gebeuren (de scheiding) en heb ik er wel alles aan gedaan om het te vermijden, ik weet het niet?.............Om op zondagavond steeds weer opnieuw in diezelfde pijnlijke gemoedsrust te moeten vallen wanneer ze gepakt en gezakt afscheid van je hebben genomen, en de klank van de dichtklappende voordeur me weer in het geheugen gegrift staat tot de volgende ontmoeting. Ik zal ze weerom missen!

Moeders, jullie zijn geweldig, jullie zijn een wonder van iedere vader hoe jullie onze kinderen hebt gevormd en gebaard, de pijn die jullie te beurt viel en  er hebt voor geleden. Maar a.u.b. moeders vergeet ons niet, wij vaders lijden nu misschien nog meer door hun gemis, en die pijn is soms ook ondraaglijk!

Ik mis ze onnoemelijk veel, mijn wondermooie lieve kinderen!!!

Getekend Magnific


geplaatst door Magnific - 5517 keer gelezen

beoordeeld 2.23/5 (26 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be