Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 24 januari 2013

Loft

Ik beende me een weg naar boven via kleverige vloeren en een rode, floeren traploper. Langs gibberende pubermeisjes en jongens met vreemd georiënteerde hoofddeksels. Zo hoog mogelijk en, als het kan, centraal gaan zitten. We hadden geluk. We schuifden langs benen, gingen zitten. De film begon.

En deze week zag ik hem opnieuw tv. Ik vond hem nu veel beter. De eerste keer, in de cinema dus, vond ik hem niet zo goed. Geen idee hoe dat juist komt. Misschien omdat hij toen echt gehyped was en ik er echt héél veel van verwachtte? En Marie Vinck deed toen ook al mee. Dat viel me nu ook op.

Het is een film die draait rond verraad en bedrog. Een van de zaken waar ik het meeste schrik van heb eens in een relatie: bedrogen worden. Een onherstelbare daad van genot dat tezelfdertijd een ander het zwijgen oplegt, terwijl die de scherven van z’n hart bijeen veegt op een roestig stofblik.
Ik heb er nooit mee te maken gehad - toch niet dat ik weet - maar toch houdt het me op één of andere manier bezig. Niet dat ik er paranoïa van geworden ben of er maffe jaloerse trekjes aan heb overgehouden. Het blijft nog allemaal binnen de grenzen van het gezonde en sociaal aanvaardde.

Ook de eeuwig terugkerende vraag, als dit onderwerp zich in de debatten wringt, of je “het” zou willen weten. Dat ze een misstap heeft begaan. Eenmalig natuurlijk. Of je het dan zou willen weten. Moeilijk vraag. En ik weet het niet. Omdat ik het niet zou kunnen weggommen en verder tekenen aan het leven samen, alsof die verkeerde pennetrek nooit heeft plaatsgevonden. Maar, stel dat het ooit een keer is gebeurd, en ze biecht het pas tien jaar later op… Ja, dan kan je haar nog moeilijk de koffers laten pakken en het huis uitjakkeren. Moeilijke vraag. Laat ons nu vooral hopen dat het nooit gebeurd.


geplaatst door StevenIm - 4795 keer gelezen

beoordeeld 3.18/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be