Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 27 januari 2013

SNEEUW

Vlokjes vallen tergend langzaam naar beneden. Uit alle macht proberen ze zich vast te grijpen aan takken, dakgoten, autospiegels, ja zelfs aan elkaar. Alsof ze schrik hebben om op de ijskoude ondergrond te belanden. Alsof ze weten dat daar beneden alles eindigt. Terwijl wij het mooi vinden, is voor hen het sneeuwtapijt een slagveld van gevallen kameraden. Een “champ de bataille” (klinkt net dat tikkeltje beter).Ze lijken ervoor te gaan, vechtend en wild rond zich heen slaand. Met duizenden proberen ze omhoog te vallen maar de zwaartekracht zuigt alle energie uit hun bevroren lijfjes. Soms waaien ze even de goede richting uit en zie je de stress een fractie van een seconde wegebben. Ontspannen vliegen ze eventjes, een paar centimeter maar, naar de hemel toe. Om een paar tellen later met hun koude neus in de harde realiteit geduwd te worden. En heel zelden stoppen ze zelfs even met vallen, zich vasthoudend aan wolken, aan dromen die uiteindelijk toch uiteenspatten.

Er zijn er die denken geluk te hebben en de hele rit zingend proberen af te werken. Die in het niets willen verdwijnen voor ze het asfalt raken. Die niet eens doorhebben dat er aan de spannende, mooie reis een einde komt. Maar dan is er wel altijd één of ander kwaadwillig medevlokje dat hen meesleurt in die neerwaartse, efficiënt pijnlijke spiraal. Er zijn heel wat van die malafide vlokken. Het is niet makkelijk om ze te ontwijken. Ze zien er even wit, even zacht uit als alle andere. Maar plotseling, als een donderslag bij heldere hemel, tonen ze hun perfect gecamoufleerde, ware aard. En trekken ze zelfs de mooiste, liefste en meest weerloze vlokjes mee naar allesvernietigende oorden.

Als de goede vlokjes sterk zijn en mentaal weerbaar, dan laten ze zich wegsmelten, opdrogen en verdampen. Om later, gehard door hun eerste val, diezelfde reis nog eens over te doen. Hopende dat het beter zal zijn.


geplaatst door JohnDoe6 - 5443 keer gelezen

beoordeeld 3.8/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be