Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 22 januari 2013

STILSTAAN IS VOORUITGAAN.

Hoe zal ik dit neerpennen? Hoe krijg ik de sfeer, de hele betekenis op papier zodat jullie het gevoel krijgen of je er zelf bij was? Ik stel voor dat jullie de ogen eventjes sluiten en je dit proberen voor te stellen. (Ik weet wel dat dit, technisch gezien, moeilijk wordt. Maar je weet wel wat ik bedoel)8.30u. Het is niet meer donker maar ook nog niet echt helder. Tussen slaap en klaarwakker. Ergens op de E40 tussen Aalst en Ternat. Stilstaan. Even aanschuiven. Terug stilstaan. Ik rij op de rechter rijstrook om de nerveuze “ratracers”, die steeds van rijstrook veranderen, te ontwijken en geniet van het stilleven naast de snelweg.

Op een klein grasveld, naast een bosje, zitten twee konijnen. Het één zo dicht tegen het ander, alsof ze aan elkaar kleven. Het bleke exemplaar likt z’n pootje terwijl het iets donkere, kijkt of de buurt wel veilig is. Ze zitten zo dicht tegen elkaar aan, dat ik vermoed dat ze geen wildvreemden van elkaar zijn. Dit moet een rammelaar en een moertje zijn. Elkaar warm houdend, uit de wind zettend en onvoorwaardelijk beschermen. Niks dierlijks aan. Eerder iets, waar wij mensen, dachten het alleenrecht op te hebben. Ondertussen speelt “Bright Eyes” op de radio. Dit kan geen toeval meer zijn. Enkel de Goden, als die er zijn, kunnen dit scenario geschreven hebben. En niemand die dit tafereel in de gaten heeft. Dit is blijkbaar voor mij alleen bedoeld. Om mij hoop te geven, zodat ik mijn geloof, in alles wat mooi is, niet zou verliezen. Opdat ik zou zien dat liefde eenvoudig en echt kan zijn.

Ik ben alweer een beetje vooruitgegaan, stilstaand.


geplaatst door JohnDoe6 - 5400 keer gelezen

beoordeeld 4.04/5 (24 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be