Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 13 januari 2013

TWIJFEL EN BOOSHEID

Ik ben bang geweest voor de leegte die ontstond toen mijn liefde mij verliet. Zo bang dat ik niet eens in mijn eigen huis wilde slapen. Daar de geesten van haar overal aanwezigheid waren. Ik ben eenzaam geweest terwijl ik midden in het leven stond met misschien één miljoen mensen om mij heen. Ik heb de paden waarover ik fietste door het park, niet meer durven te betreden omdat ik bang was dat de wind herinneringen in mijn gezicht zou gooien. Maar het meeste van alles ben ik BOOS geweest. Boos omdat ik twijfelde.

Twijfel maakt je boos. Eerst boos op je zelf en daarna boos op die ander. Al was dat maar omdat het gemakkelijker is om boos op die ander te zijn. Maar boosheid lost niets op.
Het eerste nadeel van boosheid is dat het jouw innerlijke vrede vernietigd. Ten tweede verstoort het jouw blik op realiteit. Als je hier over nadenkt en begrijpt dat boosheid echt nutteloos en destructief is, kun je beginnen met er afstand van te nemen.’

Hoe lang geleden het precies is wil ik zelf niet meer weten. Een eeuw? Een millennium? Een dag of een moment? Hoe dan ook, het ligt ergens in het verleden. En wie met zijn gezicht naar het verleden staat die staat met zijn rug naar de toekomst.

Het verleden en wat het met zich mee heeft gebracht is voor ieder anders, voor sommigen zwaar gedragen, voor anderen gevoelloos weggeduwd om verder te gaan, verder naar die toekomst, een niet gekende toekomst, een toekomst ook met twijfel?

Het meest wrange en wankele gevoel in het leven is het gevoel van twijfel. Vrouwen, jammerlijk genoeg, hebben er meer last van dan mannen, zouden het de genen zijn? Het alles in twijfel brengende twijfel. Die twijfel die zegt: Zal ik mijn nieuwe liefde vinden? En..”als” ik die dan vind,.. hoe weet ik dan die de juiste wel is? Wat was er gebeurd als ik voor die andere gekozen had? Had ik, waar ik eerst voor gekozen had net niet voor die andere moeten gaan? Dit bekom je als je geluk voor mogelijke winst op meerdere paarden inzet!

Het is om gek van te worden. Wat te doen? Gedachten als: 'Wat als ik mijn gevoel uitschakel en mijn hoofd volg?' en 'Denk ik nou met mijn hoofd en voel ik met mijn hart?..of is het juist andersom?'zijn de vele gevoelens waar men zich vragen bij stelt. Zou de een die de keuze van mijn hoofd is beter zijn dan die ander? Of is die ander waar ik als een blok voor viel op die barbecue in de tuin en alles voor voelde in mijn hart toch beter zijn? Kies ik voor de logge intelligentie met ranke hartstocht of het lenige simplisme met een tijdrovende baan?

Ik ben man en mens genoeg om hard op te zeggen dat je het inzicht om de dingen die je niet kan veranderen te accepteren. Je moet putten uit de kracht en moed die nodig is om de dingen die je wel kan veranderen, te veranderen. Berust op je wijsheid om het verschil tussen die twee dingen te zien!'

Nu het beeld in je leven van de ondergaande zon veranderd is, moet men begrijpen dat de tijd gekomen is om te focussen op nieuwe dingen. Wij moeten door. Ieder op ons eigen pad.

Voor iedereen is er een mooie toekomst weggelegd, laat echter boosheid en twijfel niet toe in je leven maar verban het, zet alle ramen en deuren van je hart wijd open en laat er de zon in schijnen, je zult zien zonneschijn doet wonderen. Wonderen zijn de wereld nog niet uit en zoals je uit mijn vorige blog weet ” dromen zijn ook geen bedrog”

Btw: tussen Kraaltje en mij gaat het ondertussen van heerlijk naar wondermooi.

Veel succes nog en tot de volgende blog,

Getekend Magnific

 


geplaatst door Magnific - 5263 keer gelezen

beoordeeld 2.53/5 (30 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be