Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 3 maart 2013

Chemie of geen chemie... dat is de vraag

Vandaag had ik mijn eerste date… Spannend! Bijna niet op voorhand over - en - weer gemaild, enkel plaats en tijd uitgemaakt. Een blanco blad, een mogelijk nieuw hoofdstuk in het boek van mijn leven?

Mijn afspraakje bleek een heel aangename persoon te zijn, we hebben wel 3,5 uur gepraat over van alles en nog wat, ook over heel persoonlijke dingen. Er was veel openheid, praat- en luisterbereidheid langs beide kanten. Klinkt veelbelovend… maar er was geen klik van mijn zijde. Toen ik dat op het einde van het gesprek ook eerlijk zei, voelde ik het ongeloof over de tafel me tegemoet komen. “Het was toch een heel fijn gesprek?” Ja, dat was het ook. Ik voelde me heel erg comfortabel en op mijn gemak en kon ook helemaal mezelf zijn. “Kan je dat dan uitleggen?” was de vraag. Het overviel me een beetje. Ik heb toen geprobeerd er woorden aan te geven, maar ik merkte dat dat niet echt helemaal lukte en dat de boodschap niet goed overkwam. Ondertussen is het een beetje bezonken en tokkelen mijn vingers de woorden neer die nu wel vlot uit mijn brein ontspruiten (soms heeft iets gewoon tijd nodig).

Ik ben een intuïtief en gevoelsmatig persoon. Ik vertrouw op mijn buikgevoel. Ik wil mijn partner kiezen met mijn hart en niet met mijn verstand. Als ik de kriebel in de buik niet voel en mijn hart juicht niet bij het idee van een relatie met iemand, dan begin ik er niet aan. Ik kan me dan wel rationeel aanpraten welke goede eigenschappen en kwaliteiten die persoon heeft, als het gevoel er niet is (de chemie), lukt het me niet een liefdesrelatie op te bouwen. Ik heb ervaren (uit vroegere relatiepogingen) dat het dan een grote teleurstelling wordt, voor mezelf maar ook voor de ander die wèl oprecht en gevoelsmatig geïnvesteerd heeft in een relatie, er op vertrouwend dat zijn gevoelens wederzijds zijn. Ik denk dat daar ook het verschil ligt tussen vriendschap en verliefdheid, in het al dan niet aanwezig zijn van de passie en de chemie. Chemie is voor mij dan voelen in elke vezel van mijn lijf dat “hij” het is, dat ik alleen met hem wil samenzijn, dat hij mijn maatje is, mijn zielsverwant… Sommige mensen noemen dat hopeloos romantisch en naïef, maar ik geloof er in (he is out there) ! En ik ben in mijn leven nu op het punt gekomen dat ik voor mezelf kies, dat ik mijn gevoel niet meer kan en wil verloochenen…

Iemand moeten teleurstellen is nooit fijn, maar eerlijker dan te doen alsof, dan het toch maar te proberen tegen beter weten in, of dan iemand aan het lijntje te houden om toch maar een partner te hebben… ♥


geplaatst door Chidante - 5522 keer gelezen

beoordeeld 3.67/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be