Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 25 maart 2013

Een vleugje satijn

Ik had de zon echt nodig vandaag, beetje warmte en heel veel stralen om je fysisch maar ook mentaal helemaal op te warmen. Beetje balen dus op alle vlak, ook wat op gevoelig vlak. Ik ken mijn triggers, weet wanneer ik de zeilen wat moet hijsen om in de juiste windrichting te blijven varen en kleine gevoelige hindernissen te ontwijken. Alles in het leven heeft 2 kanten, de mooie en de minder mooie. Je kan steeds kiezen hoe je het bekijkt, en in het minder mooie geval helpt wat gewone actie en een lichtvoetige kijk je wel weer vooruit. Geen grote acties, vanavond gewoon kokkerellen, afwasmachine ledigen, de wasmachine vullen, bed verschonen…
Je bed kan de oceaan zijn, liefst ‘the pacific’, een vredige plaats waar je over je eigen al dan niet gevoelige gedachten die als ware golven onder je heen dwarrelen kan surfen. In helsere tijden ging ik wel eens flink onder in al die golven, met slapeloze nachten als gevolg die dan gevuld werden met crime series of trillers bekijken. Ik wou dingen oplossen, al was het maar van op afstand.
Een bed heeft een vleugje satijn nodig, het glanst zo zachtjes in de ochtendzon en als al het licht uit de dag is verdwenen en je zelf ook de donkere kant van je leven ontmoet dan heb je de zachte omhulling die alle hardheid verzacht indien het nodig is. Het lijkt weelde maar gewoon bij Hema binnen stappen en een lieftallig tintje uitkiezen en je kan alweer enige tijd heel zachtjes verder. Bedden hebben zachtheid nodig, heerlijk zachte matrassen ondersteund door een stevige kwalitatieve lattenbodem en zijn liefst ook de breed genoeg.
Ik herinner me een bedanekdote van een indertijd bevriend echtpaar die bij gebrek aan de nodige vierkante meters in hun slaapkamer slechts een bed hadden van 1,40m. Toen het mis ging met de ingelegenen bleek het waarlijk een groot probleem om hun territorium af te bakenen, genoeg rust vinden en het lichaam toch een nachtelijke stretch cadeau doen .
Toen de echtgenoten echt niet meer genoten en ook niet meer te genieten waren verscheen er tijdelijk als vast attribuut een boek met als titel ‘scheiden of blijven’ op haar nachtkastje. Qua psychische terreur kan dit flink scoren op de stressladder volgens mijn bescheiden mening. Als je dan nog verkrampt de rand van je eigen 70 cm moet opzoeken is de gehele rust in je ziel en huishouden helemaal zoek. Het is ook nooit meer goed gekomen met het echtpaar, het ging er erg hard aan toe. Zij heeft haar koffers en boek ingepakt en worstelt zich nu ondertussen in een nieuw en breder bed en hij heeft de harde matras, het beddengoed en de maximale ruimte.
Vaak hebben mensen het moeilijk dt regels, niet alleen in het vervoegen van werkwoorden, maar ook in woorden zoals harT en harD.

 


geplaatst door Eirini - 4965 keer gelezen

beoordeeld 4.25/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be