Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 31 maart 2013

Icarus

Elke ochtend is hij daar , ik kan er mijn klok op zetten . Als de nacht slapen gaat en de ochtend zich gapend uitrekt en de schemer overgaat in licht . Zwevend in alle stilte zie ik hem komen en hij land op de onderste tak van de notenboom . Kleine Icarus , die naam heeft hij verdient .

Afgelopen zomer heb ik hem gadegeslagen tijdens zijn eerste vlieglessen . Een kleine ragebol met tussen zijn veren nog hier en daar wat dons , die een duik nam vanuit de toren , zijn vleugeltjes spreidde en er van overtuigd was dat hij na de eerste les een benadigd piloot zou zijn .

Maar het liep even anders , hij nam een bocht tijdens zijn duikvlucht en vloog pardoes tegen het venster aan , waarachter ik hem gadesloeg . Groggy lag hij met zijn pootjes omhoog op het platte dak en wist niet meer op welke wereld hij was .

Met veel zachtheid en zonder veel tegenstribbelen heb ik hem opgeraapt en in een oude papegaaienkooi in een oude badhanddoek gewikkeld neergelegd en er mee naar de dierenarts gewandeld op de hoek . Hij liet zich zomaar niet bepotelen en pleegde telkens een aanslag op onze vingers , een goed teken vond de dierenarts .

Op advies moest ik hem een tweetal weken verzorgen en hem dagelijks voeren met insecten en wormen , die hij heel gretig verorberde . De eerste dagen moest ik zijn eten met handschoenen aan in de kooi zetten , want hij ging duchtig tekeer en liet zich niet meer zomaar pakken .

Maar geleidelijk werd hij vriendelijker en na een week kon ik hem aaien en dat deed hem blijkbaar deugd en nog enkele dagen later kwam hij uit mijn hand eten . Met veel tegenzin heb ik hem na twee weken losgelaten en hem op de onderste tak gezet van de notenboom , jawel dezelfde tak waar hij elke ochtend op land .

En wonderlijk , vanaf toen komt hij mij elke ochtend begroeten en zijn dankbaarheid tonen ,dit maakt me blij en gelukkig en dit kleurt mijn leven . Dieren , heb er altijd een speciale band mee gehad en voor mij zijn zij de mensen van deze wereld , eerlijk en trouw en loyaal . Kleine Icarus die mijn wereld groot maakt .


geplaatst door Lupus1 - 5167 keer gelezen

beoordeeld 3.86/5 (22 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be