Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 9 maart 2013

Koorddansen...

Terug van een voormiddagje paardenpret en daardoor weer helemaal “zen” en relaxed. Ingelogd op M4M en in de kletskamer (bedankt voor deze term, Ginger :-)) beland. Een toffe babbel aldaar leidde tot volgend lettergetetter…Mijn leven voelt als balanceren op een slappe koord, soms is het moeilijk een evenwicht te vinden… Maar dat evenwicht is voor mij nu juist zo belangrijk. Als ik door de gebeurtenissen op mijn pad zo uit mijn lood geslagen wordt, neig ik heel fel naar de ene kant (het” negatieve”: verdriet, boosheid, teleurstelling, …). Maar net zoals in de natuur brengt het leven alles in evenwicht. Denk maar aan de uitdrukking: “Na regen komt zonneschijn…”, denk aan eb en vloed, dag en nacht, … Dus zwiert de slinger van het bestaan me met eenzelfde intensiteit naar de andere kant (de “positieve”: vreugde, liefde, euforie, …). Maar ook dat gaat voorbij.

Als ik me daar niet van bewust ben, verloopt mijn leven met hoge pieken (joepie!) en diepe dalen (daar zit ik nou niet op te wachten…). Vandaar mijn streven naar evenwicht! Maar hoe doe ik dat? Mag ik dan niet meer superblij of gelukkig zijn? Jawel hoor, ik probeer me bewust te zijn dat het “negatieve” in mijn leven komt met een reden, om me iets duidelijk te maken. Ik verzet me niet meer tegen wat er is (door te denken dat het zo niet zou mogen zijn – wat niets uithaalt want het IS wel degelijk zoals het IS), maar accepteer het (soms héél moeilijk) en kijk ernaar. Dan biedt de zin “alles gaat voorbij” ook soelaas… En het mooie is dat je nooit meer te verwerken krijgt dan je aankan. Of dat er tegelijk mensen op je pad komen die een stukje weg samen met jou gaan (gedeelde smart is halve smart), of je krijgt dat éne boek in handen en dat bezorgt je een “aha-erlebnis” waardoor je een uitweg vindt… Hoe dan ook, uiteindelijk (kan soms lang duren) komt altijd weer alles in de sjakosch :-)!

Nog moeilijker wordt het wanneer ik me wil verbinden met een partner. Met zijn tweetjes op de slappe koord van het leven gaan en samen een evenwicht vinden… Geen gemakkelijke opgave! Als ik zelf niet enigszins in evenwicht ben, ga ik te veel leunen op de ander en breng hem ook uit zijn evenwicht. Omgekeerd natuurlijk ook. Helemaal erg is het als we van de slappe koord donderen en ons pijn doen. Dan ben ik bang om er weer op te klimmen… Als ik het vertrouwen in mijn mededanser verloren heb, kan ik er ook niet meer samen met hem op. Dan moet ik eerst weer alleen mijn balans vinden. Maar stilletjes aan, voetje voor voetje krijg ik dan weer meer zelfvertrouwen en voel ik dat ik weer stabiel sta, fier rechtop, geleerd van mijn val. En ja, dan kan ik op zoek naar iemand die de uitdaging aangaat om met deze koorddanseres een duo-optreden aan te gaan. Samen stabiliteit zoeken en elkaar evenwaardig steunen. Natuurlijk is er het risico dat we van de koord donderen… maar ik ben bereid het risico te nemen ♥


geplaatst door Chidante - 5102 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be