Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 12 maart 2013

Maagdelijkheid

Vanmorgen al een tripje naar de kinesiste gemaakt door het schitterende winterwonderland. Daar waar er nog geen auto’s gereden hadden, lag het tapijtje er smetteloos blank bij. Spontaan kwam Sneeuwwitje in mijn gedachten en de volgende associatie was “maagdelijkheid”. Rare kronkels die je brein soms maakt, als je met een slakkengangetje van 10 km per uur vooruit glijdt op weg naar je bestemming.

Terwijl mijn schouders met liefde en een zachte hand losgewerkt werden, stelde ik met een mijmerende blik op het witte sneeuwlandschap vast dat ik me weer maagdelijk voel … hoewel ik dat volgens de strikte definitie natuurlijk niet meer ben :-)!

We herinneren ons - denk ik - allemaal wel die periode in ons leven voordat we “het” voor de eerste keer deden of voordat we voor de eerste keer verliefd werden en een vriendje/vriendinnetje hadden. Een spannende tijd! Enerzijds vol verwachting en hunkerend naar dat moment, anderzijds angstaanjagend: wat gaat er gebeuren, ga ik wel iemand vinden, zal ik het wel leuk vinden? En precies dat gevoel raast er in deze levensfase weer door mijn systeem. Ik voel me weer die ambiërende puber van toen, met dat verschil dat ik nu natuurlijk wel “ervaren” ben op relatievlak (ahum). Maakt me dat zelfzekerder? Nee, eerder het tegendeel is waar. Het feit dat ik in de liefde al eens “mislukt” ben, speelt daar een grote rol in. Ik stel vast dat er soms zelfs een beetje relatiefaalangst de kop op steekt. Durf ik het nog wel? Ook is het al een tijdje geleden dat ik een relatie gehad heb (2,5 jaar). Ik ben nu zo gewend aan een leventje met mezelf en de kids en ik ben daar ook heel gelukkig mee…

Maar toch kriebelt het, ik wil graag een partner in mijn leven. Belangrijk voor mij dat ik me van al deze gevoelens bewust ben, dat is nodig om de sprong in het diepe te riskeren. Want zoals het spreekwoord zegt: “Wie niet waagt… blijft maagd” ;-).♥


geplaatst door Chidante - 5094 keer gelezen

beoordeeld 2.92/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be