Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 25 maart 2013

Ode aan Jolie

Ze is een lief mooi mens , heb haar nog nooit ontmoet . Ik schrijf met haar over het leven en wat ons bezighoud . Ze is alleen, haar man is al lang geleden overleden , te jong en een tragedie voor haar . Ze heeft haar kinderen alleen opgevoed , hen alle kansen gegeven en waarschijnlijk zichzelf tekort gedaan . Het is typisch voor mama’s , vrouwen , die hun leven opgeven voor het zorgen van hun kinderen , het siert hen en krijgen van mij eindeloos respect en bewondering .

In de mannenwereld is ze grof wild , voor eenmalig gebruik . Ze houd stand en reageert niet op geile praat en geeft niet toe aan de begeerte van wezens die denken met hun broek . Ze is uniek , gracieus , intelligent , waardig , ontroerend mooi als een statige zwaan die over het water glijd. Maar ze is heel broos en gaat gebukt onder immens verdriet, dat ze niemand zien laat. Ik schrijf met haar op basis van momenten als ze er behoefte aan heeft , het is geen verplichting en ik heb geen reden iets te forceren . Ik bekijk haar niet als een prooi , neen daarvoor heb ik teveel respect en is ze me dierbaar, we hebben een ongekende band, de buitenwereld zou dit nooit begrijpen.

Het verdriet van het verlies van haar grote liefde , heeft ze nooit verteert. Ze heeft het stopgezet omdat ze alleen verder moest voor haar kinderen. Die zijn nu allemaal het huis uit en het verdriet is terug bij haar ingetrokken. Ze weent veel en de leegte is des te groter nu, een leeg huis vol herinneringen. Ze is de weg van het licht kwijt , het licht van het leven en balanceert op de rand van leven en gaan. Ik vecht voor en met haar, hand in hand loop ik naast haar met woorden die haar trachten te overhalen om verder te gaan en die haar trachten te helpen om afscheid te nemen van iets dat ooit is geweest.

Ik tracht haar te overtuigen dat haar grote liefde niet dood is, zolang hij verder leeft in haar gedachten. Ik tracht haar te overtuigen hoe prachtig het geschenk leven wel kan zijn en ik tracht haar te doen geloven dat er nog moois te beleven valt op de reis naar ouder worden. Met boeketten van bemoedigende woorden, probeer ik de deur naar haar hart te openen en de wind van leven binnen te laten. Met een zondvloed aan argumenten wil ik haar overtuigen dat ze er moet zijn voor haar kinderen en kleinkinderen , die haar nodig hebben zoals zij ook hen. Ze mag niet gaan , de wereld heeft nood aan deze mensen, de zachtheid, de diepgang , de rechtvaardigheid , de eerlijkheid , dwars van alle oppervlakkigheid die deze wereld kenmerkt .

Ze is een lief mooi mens en ik blijf bij haar als hoeder en coach , zal blijven trekken en sleuren tot de zon van het leven terug schijnt bij haar , de dofheid in haar ogen heeft plaatsgemaakt voor glans en haar gebogen hoofdje terug rechtop staat en met trots en gratie door de wereld stapt. Ik ga mee met haar tot aan de tweesprong waar ik afbuig en loslaat en alleen verder wandel naar mijn zijn. Met een glimlach om de mond en een gevoel van voldoening, gerust dat ze terugkeert naar het leven en met volle overgave zal deelnemen en haar kleinkinderen zal zien opgroeien in een liefdevolle wereld. Ze is een uniek mooi mens, de moeite waard om voor te vechten. Zoals ik zou vechten voor elk verslagen wezen .


geplaatst door Lupus1 - 5237 keer gelezen

beoordeeld 3.45/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be