Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 7 maart 2013

Passie

Wat is passie? Het is de drive in mijn leven, datgene waar ik ’s morgens mijn bed voor uit kom… Datgene waartegen elke vezel in mijn lijf luidkeels “ja” schreeuwt, waar ik helemaal opgewonden van word in elke zin van het woord…Wat houdt me nog tegen?

Misschien heb je al ontdekt waar je goed in bent in je leven. Dat waar je in schittert zonder dat het je moeite kost, is je kernkwaliteit. Dat waarvan je vindt dat het je weinig moeite kost, maar waar anderen bewonderend naar kijken en hun waardering over uitdrukken. Ik ontdekte de mijne: de kracht van het woord. Ik mocht ervaren dat ik met mijn woorden (schriftelijk en mondeling) mensen kan raken, dat ik volzinnen kan spuien die iets vertellen op een manier waarop ze ingang vinden. Wat houdt me dan nog tegen deze kwaliteit in de wereld te brengen? Is het de wereld die op mijn schouders drukt? Ook. Maar bovenal is het dat compartiment in mijn rugzakje(!), genaamd “negatieve overtuigingen”. Overtuigingen die ik gaandeweg mijn leven over mezelf ben gaan geloven: “ik ben te dik, niet mooi genoeg, te betweterig, niet goed genoeg, te dom, te arrogant,… “

En zo kan ik nog wel even doorgaan, de lijst met overtuigingen die ik (en ieder van ons ) met mij (zich ) meezeul (t) is eindeloos. Als ik niet in dit vakje van mijn rugzak kijk, als ik me niet bewust ben van de overtuigingen die ik over mezelf heb en die me remmen, kan ik misschien wel dromen van mijn passie, maar komt er in de regel zelden wat van terecht. Ik word niet graag geconfronteerd met mijn schaduwkant, met mijn “kleine kantjes” die ik zo angstvallig verborgen houd voor de buitenwereld, waarvan ik absoluut niet wil dat de anderen die zien. Het vraagt moed en vastberadenheid om ook dit stukje van mezelf te gaan onderzoeken en te leren kennen. Tijd dus om dit deel van mijn rugzak leeg te maken en me te bevrijden van deze onnodige ballast.

Maar hoe doe ik dat? We denken nogal snel vanuit ons “slachtofferbewustzijn”: het leven doet mij dat aan, anderen doen mij dat aan, het overkomt mij… Ik dacht ook zo en tot op een bepaalde hoogte klopt dat ook, iets overkomt mij, ja. Maar dan heb ik een keuze: blijf ik erin hangen en kweek ik een dikke laag van zelfmedelijden of kies ik om vooruit te gaan, uit het gebeurde te leren en mijn tegenslagen om te polen naar succes? Een film die mijn ogen heeft doen open gaan, is “The Butterfly Circus” (ik heb hem gepost op mijn profiel en ik nodig jullie uit hem te bekijken, heel aangrijpend!), waarin de artiesten die schitteren vroeger allemaal aan lager wal geraakt waren. Maar de directeur zag hun schoonheid en hun kwaliteiten en hielp hen te transformeren van rups naar vlinder (vandaar de naam “Butterfly Circus”). Een betekenisvolle figuur op je pad kan dus helpen, maar de transformatie moet je toch echt zelf doen…

Ik heb het geluk gehad veel betekenisvolle mensen op mijn pad te zijn tegengekomen, die er allemaal toe hebben bijgedragen dat ik vandaag kan zijn wie ik ben en meer en meer in contact kom met mijn bliss, mijn passie. Vandaar dat ik nu ook durf schrijven en mijn woorden met jullie durf delen :-).

Neem het risico, leef je passie, het is zo de moeite waard… ♥


geplaatst door Chidante - 5406 keer gelezen

beoordeeld 2.5/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be