Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 22 maart 2013

Thuis

Ik woon in een huis met vele kamers in een oase van groen. Ik heb er mijn atelier, waar ik beeldhouw, schilder, ontwerp en schrijf. Ik deel mijn huis met mensen, verstoten om één of andere reden. Zo is er Mimi een Afrikaanse vrouw die mishandeld is en ’s nachts op straat gezet met haar peutertje. Ze is hier al bijna een jaar en hopen een geschikte woning voor haar te vinden. Er is Elisabeth, een oude dame die geen familie meer heeft en tijdelijk hier is na een brand in haar woning. Zo is er Kurt die in samenspraak met een medisch team, hier tijdens de week mag verblijven, hij is een autist.

Er zijn er nog enkele, die hier hun draai gevonden hebben. Het is een voormalig klooster dat ik huur, in de oude grote kapel doe ik regelmatig tentoonstellingen; nationaal en internationaal. Ook geef ik cursussen allerhande en doe dit met plezier. Alles ademt hier kunst en vrede, een kleine maar boeiende wereld, het is mijn familie.

Ik heb nooit geweten wat een familie is, niet als kind en ook niet als volwassene en op het moment dat ik zelf onderdeel ging uitmaken van een nieuwe familie, was het al voorbij voor het begon. En toch ben ik vrij gelukkig en leef in vrede. Maar het verleden laat sporen na en veel twijfels. Ik heb heel de wereld rondgereisd en heb vele culturen ontmoet. Heb ook dingen gezien die een mens normaal nooit zou mogen zien, laat staan dat ze gebeuren.

Ik heb een kat die grapjas heet, heb ze gevonden in een dichtgeknoopte plastic zak in een beek. En dan heb je nog Icarus, een klein kerkuiltje dat uit het nest gedonderd was en ik hem met een pincetje heb gevoerd. Het is een mooi diertje geworden en elke ochtend komt hij even aan de keuken op een tak zitten van de notenboom, alsof ie wil zeggen, hela ken je me nog.

Het is vreemd hoe een leven kronkelen kan, het was zeker niet het leven dat ik voor ogen had als kind, de periode dat ik met grote ogen naar de wereld keek en klaar om hem te gaan ontdekken. Maar die kans heb ik nooit gekregen, door een gebeurtenis hebben ze mijn jeugd ontnomen en ben ik te vroeg volwassen geworden, te geforceerd.

Maar aan alle slechte dingen zijn ook goeie kanten, dat heb ik snel geleerd en in een periode van ellende, heb je maar keus uit twee opties. Ofwel laat je je gaan en verdrink je in zelfbeklag of je recht je rug en gaat door in hoop op betere tijden.En daar heb ik altijd resoluut voor gekozen, ik moet tegen niemand dank u zeggen, heb het allemaal alleen gedaan. We zijn allemaal met een reden hier, bezoekers van deze tijd en deze plaats, we zijn hier om te groeien, te leren, lief te hebben en dan we terug naar huis…

Ik heb nog nooit geklaagd in mijn leven en zal dat ook nooit doen, ik ben een rijk mens omdat ik dit alles mag beleven en ben dankbaar voor iedere dag. Schoonheid krijg je als je schoonheid geeft.


geplaatst door Lupus1 - 5295 keer gelezen

beoordeeld 4.24/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be