Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 20 maart 2013

ti amo

Ze had ogen regenboog mooi en lang zwart haar een mooie mond met volle lippen. Olijfkleurig was haar huid en een ranke figuur, heel vrouwelijk. Ze was mijn lief en ik hield van haar met een gevoel van eens in je leven. En ze hield van mij, om mijn onvolwassen jongensstreken eigen aan mannelijke twintigers.

Het was mijn allereerste liefde en ik ook voor haar. Ze kwam van het verre Sicilië en Lia was haar naam.We genoten intens van elk moment tezamen en hadden niet veel woorden nodig, onze blikken zegden genoeg. Ze was eindeloos lief en ze was mijn redding en kwam op tijd, ze heeft me de afslag naar het criminele doen missen. Ze had een zachte stem die me rust bracht en liefdevolle mooie woorden.

Ze was de specie voor de fundamenten van mijn bestaan en samen bouwden we steen voor steen aan de toekomst. We zouden trouwen volgend jaar en keken er samen hoopvol naar uit. We spraken over kinderen die we graag zouden hebben en ik zou de perfecte papa zijn zei ze telkens weer.

Onze jeugd beleefde zich in een tijdspanne waar seks voor het huwelijk niet aan de orde was en dat wilde ze ook niet. Ze wou dit bewaren voor haar belangrijkste nacht, onze eerste nacht samen als man en vrouw. Ik vond het goed en had er respect voor en ze was het waard om te wachten. Alhoewel de vlinders soms een orkaan teweegbrachten in mijn buik.

Ze hield van knuffelen en bij elke omhelzing fluisterde ze zacht in mijn oor ‘ti amo’ . Het waren de allermooiste dagen van mijn leven en elke seconde bij haar bleef de tijd stilstaan. Op een zomerse dinsdag ochtend vertrok ze naar haar werk om half zeven, zoals altijd. Ze is nooit aangekomen en ze hebben haar nooit meer gevonden tot op de dag van vandaag. Ik ben wel duizend maal gestorven en heb geweend tot de bedding van de rivier der tranen droogstond en ik niet meer wenen kon. Haar mama is gestorven van verdriet. Jarenlang was ik een wrak en niet genietbaar en sprak met niemand en doolde de wereld rond, in de hoop haar te vinden.

Alles heeft zijn tijd nodig en op alles komt er sleet, het werd tijd om door te gaan en dat deed ik ook. Ik werd verliefd op mijn werk en heb het altijd graag gedaan, dertig jaar lang, zeven dagen op zeven zonder één dag vakantie, want daar had ik geen behoefte aan. Ik mag niet klagen want heb zowat alles gezien op de wereld, altijd onderweg, vliegtuig in en uit. Maandag New York, woensdag Peking en vrijdag naar Oslo, dertig jaar lang en ik heb er geen spijt van. Er is niemand anders geweest, heb het geprobeerd, maar het lukte niet en het lag helemaal aan mij.

En nu de vijftig voorbij, gezeten in een luie stoel met een boek binnen handbereik en op de achtergrond Puccini’s La Bohème, buiten een grijze lucht en een druilige regen. Gedachten die terug gaan naar toen en een enkele traan die tevoorschijn komt en soms een gefluister dat zegt ‘ti amo’


geplaatst door Lupus1 - 5240 keer gelezen

beoordeeld 4.27/5 (26 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be